Οι υποψήφιοι για το Δήμο Χανίων και η (ανεπιβεβαίωτη) φήμη…

Δύο χρόνια έμειναν πριν τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές και το ενδιαφέρον για το ποιοι θα διεκδικήσουν το Δήμο Χανίων, κορυφώνεται...

Ο “μητροπολιτικός” Δήμος των Χανίων αναμένεται να παρουσιάσει τεράστιο προεκλογικό και εκλογικό ενδιαφέρον και ήδη, σε διάφορα “πηγαδάκια”, πολλά λέγονται και σχολιάζονται για το ποιοι θα είναι οι υποψήφιοι για τη θέση του Δημάρχου. Υπενθυμίζουμε ότι η νέα θητεία αναμένεται να είναι τετραετής και πιθανότατα η εκλογή του Δημάρχου θα είναι ανεξάρτητη από την εκλογή των Δημοτικών συμβούλων.

Εκείνος που θεωρείται δεδομένα, ότι θα κατέβει υποψήφιος είναι ο Άρης Παπαδογιάννης (πρώην αντιδήμαρχος επί θητείας Κυρ. Βιρβιδάκη). Οι κινήσεις του και οι προθέσεις του δεν κρύβονται και -τρόπον τινά- θέλει να πάρει “άτυπη ρεβάνς” για την ήττα του στις προηγούμενες εκλογές από τον κύριο Βάμβουκα.

Για δήμαρχος αναμένεται να ξανακατέβει και ο Γιάννης Σαρρής, γεγονός που αποδεικνύεται από την πληθώρα ανακοινώσεών της παράταξής του, ειδικά το τελευταίο διάστημα.

Ένας υποψήφιος που δείχνει ότι κάνει “γερό μπάσιμο” το τελευταίο διάστημα είναι ο Ευτύχης Δαμιανάκης. Ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στα Χανιά, χωρίς να το έχει ανακοινώσει επίσημα, είτε ανεπίσημα, είτε μέσω του περιβάλλοντός του έχει καταστήσει σαφές ότι στις προθέσεις του είναι να κατέβει για Δήμαρχος στα Χανιά και να επανεμφανιστεί δυναμικά στο πολιτικό προσκήνιο.

“Άγνωσται αι βουλαί” του νυν Δημάρχου Τάσου Βάμβουκα…. Θεωρητικά θα ήθελε να κάνει το …repeat (να ξαναεκλεγεί δηλαδή), ωστόσο θα κοιτάξει, παραμονές των εκλογών να δει ποια είναι η τάση προς το πρόσωπό του. Αν καταφέρει να γυρίσει (στη διετία που απομένει) “τούμπα” το πράγμα, τότε θα κατέβει στις εκλογές. Αλλιώς, θα έχουμε τιμητική αποχώρηση (;) ή ίσως, άλλου είδους πολιτικές φιλοδοξίες… ίδωμεν…

Για το τέλος, αφήσαμε κάτι που ακούγεται ως φήμη και μόνο και (προς θεού) δεν έχει επιβεβαιωθεί από κανέναν και ούτε από τον ίδιο… Ακούγεται όμως και η αλήθεια είναι ότι ακουγόταν έντονα, προ μηνών και λιγότερο το τελευταίο διάστημα. Τα “πηγαδάκια” λοιπόν ανέφεραν ότι ο νυν Δήμαρχος Πλατανιά, Γιάννης Μαλανδράκης “καλοβλέπει” το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος στα Χανιά. Μια κίνηση που έχει ως θετικό πως ο κ.Μαλανδράκης και πετυχημένος θεωρείται στον Πλατανιά και “άφθαρτος” είναι στα Χανιά και έχει και στήριξη από διάφορες πλευρές. Ωστόσο, έναν τέτοιο ενδεχόμενο θα αποτελούσε μεγάλο ρίσκο για τον ίδιο, αφενός γιατί θα άφηνε ένα Δήμο που έχει κάνει εξαιρετικό έργο τα τελευταία χρόνια, αφετέρου γιατί ο Δήμος Χανίων έχει άλλες απαιτήσεις και …άλλου είδους γκρίνιες. Η περίπτωση Μαλανδράκη αποτέλεσε μια φήμη, “καφενειακού επιπέδου”, αν και στην πολιτική κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το οτιδήποτε.

Ο “ερχόμενος” – eparxies.gr