Γ.Σταθάκης από Ελούντα: Καμία παράταση για αυθαίρετα – Δεν κινδυνεύει με μπλακ άουτ η Κρήτη

Στη Κρήτη συνοδεύοντας τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στην 6η κατά σειρά Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου που γίνεται στην Ελούντα, βρίσκεται ο Γιώργος Σταθάκης.

Ο Χανιώτης Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε συνέντευξή που παραχώρησε το πρωί στο Ράδιο Κρήτη και στον συνάδερφο Λευτέρη Βαρδάκη  διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος μπλακ άουτ για την Κρήτη.

Ο Υπουργός αναφορικά με την ανησυχία που εκφράστηκε για τον αν θα είναι στην ώρα τους έτοιμα τα έργα της ηλεκτρικής διασύνδεσης, μεγάλης και μικρής της Κρήτης, με Πελοπόννησο και Αττική αντίστοιχα, είπε ότι όλα θα είναι έτοιμα στην ώρα τους, το 2020 η μικρή και το 2023, η μεγάλη.

Καμία παράταση για τα αυθαίρετα

Κατηγορηματικός ότι δεν θα δοθεί καμία νέα παράταση για την τακτοποίηση αυθαιρέτων, εμφανίστηκε ο κ. Σταθάκης, λέγοντας ότι η προθεσμία εκπνέει στις 31 Οκτωβρίου. Αναφορικά με τις αντιδράσεις που εκφράζονται αλλά και τις εν αναμονή δικαστικές αποφάσεις, ο Υπουργός είπε ότι οι αυθαιρετούχοι είχαν πολύ χρόνο στη διάθεσή τους και ότι δεν υπάρχει άλλος χρόνος για να ενταχθούν στη ρύθμιση, παρά μέχρι το τέλος Οκτωβρίου.

Για την αγορά εταιρείας των Σκοπίων από τη ΔΕΗ
“Η ΝΔ ό,τι θυμάται χαίρεται”, ήταν η απάντηση του κ. Σταθάκη ερωτηθείς να σχολιάσει τις αντιδράσεις για την αγορά από τη ΔΕΗ της εταιρείας των Σκοπίων EDS. Είπε ότι η αγορά είναι επωφελής για την επιχείρηση και ότι έγινε με απόλυτη διαφάνεια, όπως προβλέπουν οι διεθνείς κανόνες