Φωτογραφικό οδοιπορικό στη μαγευτική ανοιξιάτικη Γαύδο!!!

Επιστροφή λοιπόν, μετά από το χειμωνιάτικο οδοιπορικό, ξανά στον πανέμορφο τόπο. Σε ένα ανοιξιάτικο αυτήν την φορά ταξίδι, όπου η φύση στόλισε το νησί με τα όμορφα χρώματα της Άνοιξης. Έχοντας το βλέμμα στραμμένο στα Λευκά Όρη, όπου έχουν λιγοστέψει τα χιόνια αυτήν την εποχή, σιγά σιγά υποδεχθήκαμε την άνοιξη.

Το νησί άλλαξε μορφή, από το γκρίζο του ουρανού, τη φουρτουνιασμένη θάλασσα και το πράσινο της γης, έχει πάρει διάφορα χρώματα από τα άγρια ανοιξιάτικα λουλούδια. Παπαρούνες, λαδανιές, ρείκια, ορχιδέες, ανεμώνες, μαντιλίδες, η Κρητική ίριδα και το θαλασσινό κρινάκι, να έχουν ξεφυτρώσει παντού.

Ζεστές ημέρες χωρίς αέρα και η θάλασσα πιο ήρεμη και ελκυστική, που σε προκαλεί να την απολαύσεις. Ο γαλάζιος ουρανός με λιγοστά τα σύννεφα, που δημιουργούν καταπληκτικά ηλιοβασιλέματα και ανατολές, πραγματικοί πίνακες ζωγραφικής. Οι περίπατοι στα ατελείωτα μονοπάτια, που με τα χρώματα και αρωματικά βότανα, με κάνουν να αισθάνομαι πολύ όμορφα. Εξερευνήσεις σε άβατα σημεία του νησιού, που υπάρχουν πολλά θαλάσσια οστρακοειδή απολιθώματα, αλλά και σε μικρές πανέμορφες παραλίες με παράκτιες σπηλιές. Ερημιά και απόλυτη ησυχία παντού.

Υπέροχα συναισθήματα με κυριεύουν. Εικόνες πανέμορφες, μια παλέτα χρωμάτων το νησί, που μόνο σ΄ένα τέτοιο επίγειο παράδεισο, μπορείς να τις δεις και να τις απολαύσεις. Στην Γαύδο, σ΄αυτόν τον λατρεμένο τόπο, που η φύση πάντα με καλεί και δεν μπορώ να αντισταθώ!!! «Θα φύγω μα τη σκέψη μου, εδώ θα την αφήσω, για να ‘ναι αιτία κι αφορμή, οπίσω να γυρίσω!!!»

Κείμενο και φωτογραφίες: Κώστας Κυριακάκης