Ξεκίνησαν οι μάχες του 10ου Διεθνές Τουρνουά της Παλαιόχωρας!

Άνοιξε η αυλαία του 10ου Διεθνούς Τουρνουά της Παλαίχωρας, ένα τουρνουά που απέδειξε όλα αυτά τα χρόνια εν μέσω όλως αυτών των αλλαγών που είχαμε στη ζωή μας και κυρίως λόγω της κρίσης πως αυτό όχι μόνο παραμένει αλλά γιγαντώνεται κάθε χρόνο! Ένα τουρνουά που έχει μπει στην καρδιά όλων με έναν από τους κυριότερους λόγους η μαγευτική τοποθεσία της Παλαιόχωρας και η άψογη διοργάνωση με αποτέλεσμα να αποτελεί κάθε χρόνο τέτοια περίοδο το σκακιστικό επίκεντρο όλου του κόσμου! Στον πλούσιο κατάλογο των συμμετοχών προστέθηκαν τη φετινή χρονιά δύο νέες σημαίες  από την Ιρλανδία αλλά και από τη μακρινή Μαδαγασκάρη φτάνοντας έτσι τις 53 συνολικά σημαίες χωρών!

Για την ποιότητα του τουρνουά τι να πρωτοπεί κανείς όταν αντικρίζεις παίκτες με Παγκόσμιες επιτυχίες που αγωνίζονται στο τουρνουά και αυτό είναι κάτι που το διαπιστώνει εύκολα βλέποντας και των συνολικό αριθμό τιτλούχων σκακιστών που συμμετέχουν κάθε χρόνο και το έχουν καθιερώσει στο υπ’ αριθμόν 1 τουρνουά στην Ελλάδα!

Ο Δήμος Κανδάνου Σελίνου σε συνεργασία με την Σκακιστική Ακαδημία Χανίων και την Περιφέρεια Κρήτης έχουν κάνει όλα αυτά τα χρόνια τα αδύνατα δυνατά έτσι ώστε το τουρνουά αυτό να διατηρείται σε τόσο ψηλά επίπεδα αγωνιστικά αλλά και διοργανωτικά!

Αγωνιστικά τώρα και ενώ αυτή τη στιγμή παίζεται ο τρίτος γύρος λίγες είναι οι εκπλήξεις με κυριότερη τη νίκη του Γ. Μπελιώτη επί του GM Rychagov Andr. ο οποίος μάλιστα ήταν και ο νικητής του 6ου και 7ου τουρνουά της Παλαιόχωρας. Επίσης να επισημάνουμε την ισοπαλία του Χανιώτη σκακιστή Χρ. Μαρινάκη με τον Ρώσο GM Kharitonov Alexander.

Στην κορυφή βέβαια είναι πολύ νωρίς για να ξεχωρίσει κάποιος και 42 σκακιστές ξεκίνησαν με το δύο στα δύο ανάμεσά τους όμως και δύο Χανιώτες σκακιστές ο Σπύρος Ναούμ και ο Γιάννης Καλογερής!