Τι γύρευαν τα πρόβατα στη θάλασσα..; Δείτε μια αλλιώτικη κουρά μπροστά στα μάτια πελατών γνωστής ξενοδοχειακής μονάδας!

ΘΕΜΑ: Eparxies.gr

Την ευκαιρία να γνωριστούν με τα Κρητικά προϊόντα αλλά και τις παραδοσιακές συνήθειες του νησιού, είχαν την Πέμπτη το πρωί, οι πελάτες του Creta Maris Hotel, στο Ηράκλειο. Στο πλαίσιο του προγράμματος  “We do local” , που υλοποιεί για μια ακόμη χρονιά η ξενοδοχειακή μονάδα, και μέσα από μια άκρως ενδιαφέρουσα και διαδραστική σε αρκετές περιπτώσεις διαδικασία,  οι παραθεριστές του ξενοδοχείου είχαν την ευκαιρία να δουν μεταξύ άλλων τι σημαίνει Κρητική κουρά, πως γίνεται το ψήσιμο του αντικρυστού, να χορέψουν κρητικούς χορούς  και να δουν από κοντά τη διαδικασία της τυροκόμησης.

candia

Στόχος της δράσης αυτής είναι οι τουρίστες να καταλάβουν τι σημαίνει πραγματικά Κρήτη, βλέποντας στοιχεία της καθημερινότητας του νησιού αλλά και της παρασκευής των Κρητικών προϊόντων, πάντα με τον παραδοσιακό και όχι το σύγχρονο τρόπο.

Η στιγμή βέβαια που απόλαυσαν περισσότερο, δεν ήταν άλλη από την κουρά των προβάτων και το μπάνιο των ζωών στη θάλασσα, λίγο πριν ξεκινήσει η ενδιαφέρουσα διαδικασία.

Τη δράση για φέτος, κατέγραψε ο φακός της Νέας Τηλεόρασης Κρήτης και της εκπομπής “Ιδέα Κρητική” της οποίας τα γυρίσματα έγιναν στο ξενοδοχείο Creta Maris και σύντομα από τη συχνότητα του σταθμού, θα προβληθεί εκπομπή – αφιέρωμα με την επιμέλεια της Ελπίδας Κατσαράκη και της Κατερίνας Μπικάκη.

Λίγα λόγια για το “We do local” 

Το Πρότυπο Πιστοποίησης “We do local” καλύπτει την ανάγκη για επιστροφή στις ρίζες και καλύτερη ποιότητα ζωής. Απευθύνεται σε τουριστικές επιχειρήσεις, ενώ μέχρι και σήμερα το προσμετρά 22 μέλη, ενώ στο μέλλον αναμένεται να προσελκύσει ακόμη περισσότερα.

Το Creta Maris πιστοποιημένο με το Πρότυπο Πιστοποίησης “We do local” πλήρη τα παρακάτω κριτήρια:

  • Καλύπτει την ανάγκη της να προσφέρει ένα προϊόν διαφορετικό, με ουσία, και ποιότητα
  • Στηρίζει την οικονομία και τους ανθρώπους της τοπικής κοινωνίας
  • Διαδίδει τα τοπικά ήθη και έθιμα
  • Παρουσιάζει την τοπική κουζίνα
  • Υποστηρίζει τους τοπικούς παραγωγούς
  • Με σεβασμό στο περιβάλλον και την αειφορία
  • Στηρίζει το τοπικό εργατικό δυναμικό