ΣΥΝΤΑΓΕΣ | Χειμωνιάτικη μοσχαρόσουπα με πλιγούρι και λαχανικά

Οι σούπες είναι από τα πιο υγιεινά  φαγητά που μπορείτε να φτιάξετε για εσας, το παιδί σας και την οικογένεια σας.

Το μοσχάρι είναι με μεγάλη διαφορά το πιο νόστιμο κρέας που μπορείτε να βρείτε και να χρησιμοποιήσετε. Είναι γεμάτο σε πρωτεϊνες και δίνει μια ιδιαίτερη γεύση στις σούπες σας. Τα κομμάτια που συνιστούνται για να χρησιμοποιήσετε είναι το κότσι, το ποντίκι, η ελιά και η σπάλα.

Υλικά

• 1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας
• 1 κιλό λάχανο ψιλοκομμένο
• 2 κλωνάρια σέλινο
• 7 κλωνάρια μαϊντανός
• 5 κουκουτσάκια μπαχάρι
• 7 κουκουτσάκια μαυροπίπερο
• 2 μεγάλα καρότα περασμένα στον τρίφτη
• 4 – 5 πατάτες μεγάλες
• αλάτι
• λεμόνι
• 1 κρεμμύδι
• μισό φλιτζ. του καφέ κρασί κόκκινο
• 1 κουταλάκι ντομάτα πελτές
• 1 κουταλάκι πιπέρι κόκκινο

candia

Διαδικασία

tipografo prints

Βήμα 1
Τσιγαρίζετε το κρέας με ένα μέτριο κρεμμύδι, μέχρι να κοκκινίσει, το σβήνετε με το κρασί.

Βήμα 2
Προσθέτετε τη ντομάτα διαλυμένη σε ένα φλιτζάνι του τσαγιού νερό, το κοκκινοπίπερο, το μαυροπίπερο και το μπαχάρι, τα φέρνετε δύο – τρείς βόλτες, τα αλατίζετε, ρίχνετε 4 φλιτζάνια του τσαγιού νερό και τα αφήνετε να βράσουν.

Βήμα 3
Όταν μισοβράσει το κρέας, ρίχνετε τις πατάτες ολόκληρες, αφήνετε να βράσουν, τις βγάζετε, τις λιώνετε σαν πουρέ και τις ξαναρίχνετε στην κατσαρόλα.

Βήμα 4
Παίρνουν όλα μαζί μία δύο βράσεις και στο τέλος ρίχνετε αλάτι και το χυμό από 2 -3 λεμόνια (ανάλογα πόσο ξινό το θέλετε).

Βήμα 5
Η σούπα βραστό μοσχάρι με λαχανικά είναι έτοιμη για να την απολαύσετε.