Συλλυπητήρια από τα Χανιά για τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη

Αρκετοί ήταν αυτοί που εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους για τον θάνατο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ο οποίος απεβίωσε τα ξημερώματα της Δευτέρας σε ηλικία 99 ετών.

Αναλυτικά μερικά από αυτά

candia

«Η Ν.Ε.  και οι Δημοτικές Οργανώσεις ΠΑΣΟΚ Χανίων  με αφορμή τον θάνατο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη δήλωσαν τα παρακάτω :

«Με λύπη μας πληροφορηθήκαμε ότι τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας,  29ης Μαΐου 2017, έφυγε από τη ζωή ο συντοπίτης μας  πρώην Πρωθυπουργός και επίτιμος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης υπήρξε μια σημαντικότατη  και ισχυρή προσωπικότητα που σημάδεψε την πολιτική ζωή του τόπου στην μεταπολεμική περίοδο. Παρέμεινε ενεργός μέχρι την τελευταία στιγμή, πιστός στις απόψεις του για την παράταξή του και τη χώρα.

Άφησε έντονο το αποτύπωμά του στη δημόσια ζωή με την ενεργό παρουσία του σε κρίσιμες περιόδους της χώρας και με το πάθος της συμμετοχής στα πολιτικά δρώμενα, το οποίο τον χαρακτήριζε.

Eκφράζουμε τα θερμά μας  συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

Συλλυπητήριο μήνυμα της Πρυτανείας του Πολυτεχνείου Κρήτης

Με τη γνωστοποίηση της είδησης του θανάτου του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, πρώην Πρωθυπουργού και Επίτιμου Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, θα θέλαμε να εκφράσουμε τα ειλικρινή και θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

Για το Πολυτεχνείο Κρήτης, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης οραματιζόταν ένα σύγχρονο, εξωστρεφές και αυτόνομο Πανεπιστήμιο, στα πρότυπα των καλύτερων Ιδρυμάτων του εξωτερικού. Η συμβολή του πρώην Πρωθυπουργού στην πρόοδο του Ιδρύματος και την ανάπτυξη των υποδομών του ήταν καθοριστική και διήρκησε από το έτος ιδρύσεως του Πολυτεχνείου Κρήτης το 1977 μέχρι και σήμερα.

Την 1η Αυγούστου 2014, τo Πολυτεχνείο Κρήτης απένειμε την ανώτατη τιμητική διάκριση του Ιδρύματος, το Χρυσό Μετάλλιο, στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, ως ένδειξη αναγνώρισης της σημαντικής συμβολής του στην ίδρυση και ανάπτυξη του Ιδρύματος.

O Kωνσταντίνος Μητσοτάκης έφυγε από τη ζωή αποτελώντας έναν από τους μεγαλύτερους οραματιστές στον χώρο της  πολιτικής. Η ενέργεια στο έργο του και το πάθος του για τη ζωή αποτελεί παράδειγμα για όλους μας.

Ο Πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης

Καθηγ. Βασίλειος Β. Διγαλάκης

Οι Αναπληρωτές Πρύτανη

Καθηγ. Νικόλαος Π. Νικολαΐδης

Καθηγ. Γεώργιος Ε. Σταυρουλάκης».

«ΔΗΜΟΣ ΚΙΣΣΑΜΟΥ: Συλλυπητήρια ανακοίνωση για το θάνατο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη

Ο Δήμος Κισσάμου και ο Δήμαρχος Θεόδωρος Σταθάκης εκφράζουν  τα θερμά τους συλλυπητήρια  στην οικογένεια και στους οικείους του, για το θάνατο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Ο Χανιώτης πρώην πρωθυπουργός, υπήρξε μια τεράστια πολιτική προσωπικότητα και πρωταγωνίστησε στα “δρώμενα” της Ελλάδος για περισσότερο από μισό αιώνα, διαμορφώνοντας τα πολιτικά και κοινωνικά πεπραγμένα της χώρας. Στη διάρκεια της καριέρας του, εξέφρασε, πολλές φορές, απόψεις που μελλοντικά αποδείχτηκαν εύστοχες. Η απώλεια μάλιστα, του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη κλείνει έναν κύκλο μιας Γενιάς σπουδαίων Ελλήνων πολιτικών.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει…».