Στις 29 Νοεμβρίου η δίκη των “δέκα” για τα επεισόδια στο λιμάνι του Ηρακλείου

Η απόβαση εκατοντάδων ανθρώπων στις 09-12-2016, είχε πραγματοποιηθεί με έντονο τρόπο αφού όλοι θυμούνται τα επεισόδια που είχαν γίνει με τις φωτιές στα εκδοτήρια, την αντιπαράθεση με τον Λιμενάρχη Ηρακλείου, τον καπετάνιο και κάποιους εργαζόμενους από πλοίο που βρισκόταν δεμένο στον προβλήτα και είχε αναγκαστεί να απομακρυνθεί, καθώς οι αγρότες διεκδικούσαν τον απόπλου ενός πλοίου ώστε να ταξιδέψουν τα ευπαθή κηπευτικά προϊόντα, την ώρα που η απεργία της ΠΝΟ συνεχιζόταν.

Για τα γεγονότα αυτά και μετά από εξέταση φωτογραφιών είχαν ταυτοποιηθεί κάποια άτομα τα οποία βάρυναν συγκεκριμένες κατηγορίες για τις οποίες είχαν επιδοθεί πρόστιμα και πλέον ήρθε η ώρα και της ποινικής εξέτασης της υπόθεσης.

Στις 29 Νοεμβρίου η δίκη…

Τα κλητήρια θεσπίσματα έχουν ήδη αρχίσει να φτάνουν σε δέκα αγρότες, απ’ τους οποίους οι εννιά είναι από περιοχές της Ιεράπετρας και ένας από την Άρβη, οι οποίοι καλούνται για την εκδίκαση των υποθέσεων στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου στις 29 Νοεμβρίου και ημέρα Πέμπτη.

Εκεί περιγράφονται αναλυτικά οι κατηγορίες για τον κάθε ένα ή ομαδοποιημένες από κοινού, και αφορούν κατηγορίες για «διέγερση σε απείθια έναντι του νόμου», για βίαιη είσοδο στο λιμάνι του Ηρακλείου και στο πλοίο Blue Horizon, για ρίψη βεγγαλικών, κατακράτηση και τραυματισμό του Λιμενάρχη Ηρακλείου, παρεμπόδιση του ασθενοφόρου που πήγε να τον παραλάβει, σπάσιμο τζαμιών κλπ. , τα οποία παραβιάζουν μια σειρά άρθρων του Ποινικού Κώδικα.

15 μάρτυρες…

Στη δίκη καλούνται επίσης 15 μάρτυρες οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι λιμενικοί, εργαζόμενοι στο πλοίο και το ΕΚΑΒ.

Πηγή: apopsilive.gr