Στην Ιταλία ο Βάμβουκας | Συναντήσεις για θέματα… πολιτισμού

Σειρά επαφών στην Ιταλία με επίκεντρο τον πολιτισμό από τον Δήμαρχο Χανίων Τ. Βάμβουκα

Με τη Δήμαρχο της Assisi κ. Stefania Proietti συναντήθηκε στο Δημαρχείο της πόλης, ο Δήμαρχος Χανίων κ. Τάσος Βάμβουκας με την ευκαιρία της παρουσίας του εκεί λόγω της συμμετοχής του μουσικού σχολείου Χανίων σε διεθνή διαγωνισμό χορωδιών.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος και ιδιαίτερα θέματα οργάνωσης πολιτιστικών εκδηλώσεων. Η Δήμαρχος προσκάλεσε τον κ. Βάμβουκα να δώσουν μαζί την εκκίνηση του αγώνα ιστορικών αυτοκινήτων που ξεκίνησε από την κεντρική πλατεία της πόλης.

candia

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Χανίων επισκέφθηκε την γειτονική πόλη του Spoleto όπου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο κ. Fabrizio Cardarelli και συνεργάτες του. Συζητήθηκαν ζητήματα τοπικής αυτοδιοίκησης καθώς και θέματα ανάπτυξης μέσω του πολιτισμού.

Ο κος Τάσος Βάμβουκας πληροφορήθηκε λεπτομερώς για την οργάνωση από την πόλη Σπολέτο, ενός από τα σημαντικότερα διεθνή φεστιβάλ μουσικής τέχνης και θεάματος. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης διερευνήθηκε η δυνατότητα συνεργασίας των δύο Δήμων ιδιαίτερα σε θέματα πολιτσιμού.