Σαλαβαντές – bamboo: Κύριοι μέχρι πότε θα “νομιμοποιείτε” το έκτρωμα που δημιουργήσατε στο Καλαμάκι…;

Λίγες εβδομάδες μετά την άρον άρoν – έναρξη – των εργασιών κατεδάφισης των δυο ιστορικών επιχειρήσεων στο Καλαμάκι Χανίων, ο “Κύριος Έπαρχος” είχε πάρει θέση (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) ενόψει της κατάστασης που έδειχνε τότε να διαμορφώνεται στην περιοχή και που εδώ και πολλές εβδομάδες αποτελεί πλέον την αρνητική εικόνα της απλής καθημερινότητας.
Οι υπηρεσίες που εμπλέκονται στην κατεδάφιση, σε μια επίδειξη δύναμης, έσπευσαν τότε να εφαρμόσουν το νόμο, αλλά τελικώς, τα πάντα έμειναν στη μέση.
Πρόσφατα, ο συνάδελφος δημοσιογράφος Γιώργος Γεωργακάκης (Hania news.gr) επανέφερε -και ορθά- το θέμα στη δημοσιότητα, καθώς ο χρόνος για την έναρξη της τουριστικής σεζόν, μετρά αντίστροφα.
Η εικόνα μιλά από μόνη της και εύλογα αλλά και απολύτως δικαιολογημένα, το “χάος” της περιοχής, προκάλεσε τις τελευταίες ώρες την αντίδραση της Ένωσης Ξενοδόχων Χανίων, η οποία με επιστολή της, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και καλεί τους αρμόδιους να παρέμβουν (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ).
Τι άλλο πρέπει να γίνει αξιότιμοι Κύριοι της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Χανίων, για να “δείτε” στα μάτια το πρόβλημα..;
Η εικόνα αυτή, σε μια περιοχή εντός του τουριστικού άξονα της πλέον επισκέψιμης “μπάντας” των Χανίων ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ν’ αλλάξει, πριν ο πρώτος τουρίστας πατήσει επίσημα το πόδι του στα Χανιά.
Πότε επιτέλους θα αναλογιστείτε την ευθύνη σας και πότε τα συνεργεία (του ιδιώτη εργολάβου ή των δικών σας υπηρεσιών), θα αποκαταστήσουν το… έκτρωμα που δημιουργήσατε με το… μανδύα του νόμου;
Φιλικά και πάντα Καλοπροαίρετα
Ο “Κύριος Έπαρχος