Παλαιόχωρα Art Week

1000 επισκέπτες, 40 καλλιτέχνες από διαφορετικές χώρες, 20 Σημεία Τέχνης, 1 πόλη», έτσι ξεκινάει η ταινία μικρού μήκους για το Paleochora Art Week. O δημιουργός και καλλιτέχνης Piet Freitag, ο οποίος ζει στον Πλακιά της Κρήτης, σε αυτή την ταινία μας δείχνει τι συνέβη το 2015 κατά τη διάρκεια 16 ημερών σε ένα πρόγραμμα το οποίο περιελάμβανε, streetpainting, περίπατους Τέχνης, Τέχνη για παιδιά, live μουσική. και μία πολύ ιδιαίτερη Έκθεση με πίνακες, φωτογραφίες, γλυπτά και άλλα υπέροχα πραγματα όπως ένα υποβρύχιο καφενείο ή ένα γιγάντιο μάνταλα, όλα κάτω από το νερό. Μόνο την υποβρύχια μουσική , που ήταν επίσης κάτι μοναδικό, δεν μπορείτε να ακούσετε σε αυτό το βίντεο.

Το μικρό αυτό ντοκιμαντέρ δείχνει πως η Παλαιόχωρα έγινε μία τεράστια γκαλερί για 16 ημέρες , με κεντρικό σημείο Έκθεσης την Αίθουσα του Δήμου όπου 40 καλλιτέχνες εξέθεταν με υπέροχα έργα Τέχνης. Η ταινία σας δένει μία γεύση από τα εγκαίνια της Έκθεσης, την κλήρωση, την «βραδιά της Αστρινή», τους «καλλιτέχνες επί το έργο» και τα διαφορετικά Σημεία Τέχνης , δηλαδή εστιατόρια, ξενοδοχεία, μπαρ και οι παραλίες της Παλαιόχωρας. Ο Stefanos Banjeries και Shakti Roedes μας πρόσφεραν live μουσική, και μπορείτε ακόμη να δείτε πως οι δύο τους αλλά και η Εφη Φιωτάκη πρόσφεραν ένα ιδιαίτερο εργαστήρι Τέχνης για παιδιά.

Το Paleochora Art Week είναι ένα ιδιαίτερο γεγονός το οποίο λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο στις αρχές Σεπτεμβρίου, αυτή τη χρονιά από τις 3 εώς τις 18 Σεπτεμβρίου 2016. Το Paleochora Art Week διοργανώνεται από καλλιτέχνες για καλλιτέχνες και είναι μία μη κερδοσκοπική διοργάνωση. Το Art Week θέλει να φέρει την Τέχνη κοντά στους ανθρώπους, να συνδέσει τους καλλιτέχνες και να δείξει πόσο έντονη είναι η καλλιτεχνική αίσθηση στην Παλαιόχωρα.

Αν χάσατε το Paleochora Art Week πέρυσι , δείτε την ταινία μικρού μήκους και θα εκλάβετε την ατμόσφαιρα του Art Week. Ακόμη όποιος θέλει να δει περισσότερα για την υποβρύχια έκθεση, υπάρχει μία ξεχωριστή ταινία για αυτό. Φωτογραφίες μπορείτε να δείτε στο ιστοσελίδα μας.

Δείτε τα video

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=cNP8jlcoITM&w=560&h=315]

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=i7uESNtfj_I&w=560&h=315]

Στην έκθεση θα συμμετάσχει για μια ακόμη φορά ο Βασίλης Πατσουράκης. Ο Βασίλης Πατσουράκης γεννήθηκε τον Μάιο του 1986 στην Παλαιόχωρα Xανίων. Τα πρώτα του βήματα τα ξεκίνησε στην ηλικία των 8 χρόνων προσπαθώντας να απεικονίσει αύτα που έβλεπε πάνω σε ένα χαρτί σχεδιάζοντας κυρίως ήρωες απο cartoon και comics.

Καθώς μεγάλωνε αυτο έγινε το πάθος του ο τρόπος ζωής του. To 2005 τελείωσε σε τεχνικό λύκειο Χανιών γραφικές τέχνες ενώ το 2011 αποφοίτησε απο το Τ.Ε.Ι. Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου που βρίσκεται στην Καρδίτσα. Έπειτα ασχολήθηκε κυρίως με την ζωγραφικη σε τοίχους παιδικών δωματίων.To 2013 έφυγε για την Αθήνα για να κυνηγήσει το όνειρο του. Τελείωσε στον Ακτο art and design college το τμήμα animation οπου προσπαθεί σήμερα να κάνει τις πρώτες δουλειές του πάνω στο 2D-3D animation. Μέχρι στιγμής έχει λάβει συμμετοχή σε πέντε ομαδικές εκθέσεις μια στα Χανιά και τέσσερις στην Παλαιοχωρα.

Μερικά από τα έργα του