ΚΡΗΤΗ | “Ποιοί θα πληρώνουν τα πρόστιμα των ενοικιαστικών οχημάτων;” | Παρέμβαση Κρητικών βουλευτών

Συνάντηση Βαρδάκη Σωκράτη, Θραψανιώτη Μανόλη, Βαγιωνάκη Βάλιας και Δανέλλη Σπύρου με την Υφυπουργό Οικονομικών κα Παπανάτσιου και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Γραφείων Ενοικιάσεως Αυτοκινήτων και Δικύκλων (ΠΟΓΕΑΔΙ) για την επιβολή προστίμων Κ.Ο.Κ.

Η Υφυπουργός Οικονομικών κα Παπανάτσιου, οι Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου κ. Βαρδάκης, Λασιθίου κ. Θραψανιώτης, Χανίων κα Βαγιωνάκη και ο Βουλευτής Ηρακλείου από το Ποτάμι κ Δανέλλης πραγματοποίησαν συνάντηση με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Γραφείων Ενοικιάσεως Αυτοκινήτων και Δικύκλων (ΠΟΓΕΑΔΙ) για την επιβολή προστίμων Κ.Ο.Κ., από τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σε οχήματα που ανήκουν σε επιχειρήσεις ενοικιάσεως αυτοκινήτων και δικύκλων και είναι μισθωμένα.

Οι Ο.Τ.Α. συνεχίζουν να βεβαιώνουν τις παραβάσεις παράνομης στάθμευσης σε βάρος των επιχειρήσεων ενοικιαζόμενών οχημάτων σε βάθος εικοσαετίας και  προχωρούν στη στέρηση φορολογικής ενημερότητας, δεσμεύοντας τα ΑΦΜ και κατάσχοντας τους τραπεζικούς λογαριασμούς εις χείρας τρίτων, των επιχειρήσεων αυτών.

Κατά συνέπεια, η πρακτική αυτή έχει αρνητικές συνέπειες στην ανάπτυξη του Τουρισμού της Χώρας αλλά και στην Εθνική Οικονομία.

Οι βουλευτές τόνισαν την ανάγκη οριστικής νομοθετικής αντιμετώπισης του προβλήματος, που θα ρυθμίζει το ζήτημα της είσπραξης των προστίμων που επιβλήθηκαν πριν από την έναρξη ισχύος του νόμου 3544/2007, με τον όποιο περιορίστηκε η έννοια του παραβάτη μόνο στο πρόσωπο που αναφέρεται στο μισθωτήριο συμβόλαιο.

Η Υφυπουργός κα Παπανάτσιου δεσμεύτηκε να γίνει άμεσα συνάντηση και συνεννόηση με το Υπουργείο Εσωτερικών και να προταθεί νομοθετική ρύθμιση για την λύση των προβλημάτων που πραγματικά δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στην λειτουργία των Γραφείων Ενοικιάσεως Αυτοκινήτων και Δικύκλων.