ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | ΕΚΤ: Προς κατάργηση του IBAN σε κάποιες τραπεζικές συναλλαγές

Ένα φιλόδοξο σχέδιο που θα δώσει τη δυνατότητα στους καταναλωτές να πραγματοποιούν τραπεζικές πληρωμές, κάνοντας χρήση του αριθμού του τηλεφώνου τους ή της διεύθυνσης του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους, αντί του δύσχρηστου τραπεζικού αριθμού IBAN, επεξεργάζεται η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Τις αποκαλύψεις για το Ευρωσύστημα, όπως ονομάζεται το συγκεκριμένο σχέδιο, έκανε το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, Ιβ Μερς, σε συνέδριο που διοργανώθηκε από την Τράπεζα της Γαλλίας για την τεχνολογική καινοτομία στις πληρωμές.

candia

«Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα για την εφαρμογή του καθεστώτος άμεσων πληρωμών, το Ευρωσύστημα αναμένει την έναρξη μιας τυποποιημένης look-up υπηρεσίας που θα επιτρέπει τις διαπροσωπικές πληρωμές μέσω κινητού τηλεφώνου, χρησιμοποιώντας τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου του δικαιούχου ως αντικατάσταση του IBAN [Διεθνής Αριθμός Τραπεζικού Λογαριασμού]. Αυτή η υπηρεσία θα πρέπει να ξεκινήσει από τα τέλη του 2017 και δεν θα πρέπει να περιορίζεται στα εθνικά ΙΒΑΝ», είπε χαρακτηριστικά ο Μερς.

Το συγκεκριμένο σύστημα, θα κάνει εφικτές τις διαπροσωπικές πληρωμές μέσω κινητού τηλεφώνου, ανεξάρτητα από το πού βρίσκονται στην Ευρώπη οι τραπεζικοί λογαριασμοί.

 Πηγή: cnn.gr