ΕΛΜΕ Χανίων: Υλοποίηση της απόφασης για απεργία – αποχή από τις διαδικασίες αξιολόγησης.  

 

Διευκρινίσεις περί τη διαδικασία και τις προβλέψεις του νόμου για την αποχή από την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών δίνει με ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Χανίων και καλεί τα μέλη της να έρθουν σε επικοινωνία μαζί της για διευκόλυνση υποβολής των σχετικών δηλώσεων.

candia

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ:

“Υλοποιώντας την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. [7.6.2017] «Απεργία – Αποχή από τη διαδικασία αξιολόγησης των Δημοσίων Υπαλλήλων» και των αποφάσεων των  ΓΣ της ΕΛΜΕ Χανίων 31/05/2017 και 16/06/2017  καθώς και την απόφαση του ΔΣ 13/06/2017 το ΔΣ της ΕΛΜΕ Χανίων υπογραμμιζει ότι:

 η «αποχή υπαλλήλων» από συγκεκριμένα καθήκοντα, αποτελεί μορφή απεργίας και προβλέπεται από τις διατάξεις του ν. 1264/82, όπως αυτές έχουν ερμηνευθεί από αρμόδια δικαστήρια (Διοικητικό Εφετείο Αθηνών 486/1995 και ΜΠΑ 2395/2014). Όπως αναφέρεται και στην απόφαση της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. «η μορφή της απεργίας – αποχής είναι απολύτως νόμιμη και δεν υπάρχει καμία περίπτωση πειθαρχικής συνέπειας για τους εργαζόμενους που συμμετέχουν». Επίσης, τονίζεται ότι δεν προβλέπονται κρατήσεις. Υπενθυμίζουμε ότι προ διετίας δεν είχαν επιβληθεί κρατήσεις στη μισθοδοσία μας για τη μορφή της απεργίας – αποχής.

Υπογραμμίζεται  ότι το όργανο, στο οποίο καλούμαστε να συμμετέχουμε δεν αποτελεί συλλογικό όργανο, κατά την έννοια του νόμου, δεν φέρει νόμιμη συγκρότηση, όπως αυτή προβλέπεται στον Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας, δεν υφίστανται για το λόγο αυτό κανόνες απαρτίας και πλειοψηφίας και εν τέλει δεν μπορεί να λειτουργήσει νομίμως.

 Σε αυτό το πλαίσιο, το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Χανίων , επισημαίνει, διευκρινιστικά, τα παρακάτω:

 Οι συνάδελφοι δηλώνουν ότι συμμετέχουν στην απεργία-αποχή που έχει κηρύξει η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. [7.6.2017] και η ΕΛΜΕ Χανίων σύμφωνα τις αποφάσεις  των  ΓΣ της ΕΛΜΕ Χανίων 31/05/2017 και 16/06/2017  καθώς και την απόφαση του ΔΣ 13/06/2017και απέχουν από την ειδική συνεδρίαση.

  • Σε κάθε περίπτωση, ο κάθε συνάδελφος έχει το δικαίωμα να απέχει στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην απεργία – αποχή, και καμία διαδικασία δεν μπορεί να υλοποιηθεί ούτε συμπληρώνονται φύλλα αποτίμησης.
  • Για τη διευκόλυνση των συναδέλφων σας αποστέλλουμε εναλλακτικά  σχέδια δήλωσης για να χρησιμοποιηθούν από τους συναδέλφους με τυχόν παρατηρήσεις, προσθήκες, συντομεύσεις κατά την εκτίμησή τους, στις συνεδριάσεις της 20ης Ιούνη.
  • Καλούμε τους συναδέλφους που θα συμπληρώσουν σχέδια δήλωσης μα τα καταθέσουν στην ΕΛΜΕ είτε ηλεκτρονικά ([email protected]) είτε ιδιοχείρως.

  

ΥΓ. Στην απεργία – αποχή ήδη 34 ΕΛΜΕ έχουν πάρει απόφαση, όπως και η ΔΟΕ.”