Έφτασε στη Σούδα το νέο πλοίο της ΑΝΕΝΔΥΚ (pics)

Μετά από ταξίδι που κράτησε περίπου δέκα μέρες το νέο πλοίο της ΑΝΕΝΔΥΚ έφτασε στη Σούδα.

Όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες το νέο πλοίο που ονομάζεται «Καλυψώ» είναι φορτωμένο σε φορτηγό πλοίο το οποίο σήμερα προσέγγισε το λιμάνι της Σούδας, έχοντας ξεκινήσει το ταξίδι του από το λιμάνι του Σίγκγιαρβάργκ στη νοτιοδυτική Νορβηγία.

Το «Καλυψώ», το οποίο πριν λεγόταν «Sea Express» θα εκφορτωθεί αύριο, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες, με τους ανθρώπους της εταιρίας να αισιοδοξούν ότι θα είναι έτοιμο μέσα στη τρέχουσα καλοκαιρινή σεζόν.

Το «Καλυψώ» έχει μήκος 26 μέτρα και μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα 20 κόμβων, ενώ θεωρείται ως «δίδυμο αδελφάκι» του «Αγία Ρουμέλη» το οποίο επίσης πρόσφατα εντάχθηκε στο στόλο της ΑΝΕΝΔΥΚ.

 Σύμφωνα με πληροφορίες η  Κρητική εταιρία που εξυπηρετεί θαλάσσιες συγκοινωνίες στα έξι κύρια λιμάνια της Νοτιοδυτικής Κρήτης με το νέο της απόκτημα σκοπεύει να… βάλει πλώρη για πρώτη φορά στο γειτονικό νομό Ρεθύμνου (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ).

Όπως έχει αναφέρει ήδη το eparxies.gr  η ΑΝΕΝΔΥΚ σκοπεύει να βάλει το «Καλυψώ» σε δρομολόγιο από Πλακιά για Αγία Γαλήνη, Σφακιά και Γαύδο.