Δυνατές μονομαχίες και ανατροπές στη βαθμολογία στο 10ο Διεθνές τουρνουά σκάκι Παλαιόχωρας

Δυνατές μονομαχίες και ανατροπές στην κορυφή ήταν το κύριο χαρακτηριστικό της 6ης αγωνιστικής στην Παλαιόχωρα!

Είναι ένα πρωτάθλημα με πάρα πολλούς ισχυρούς παίκτες που θα διεκδικήσουν μέχρι το τέλος την κατάκτησή του και αποδεικνύεται καθημερινά με τις ανατροπές που έχουμε στην κορυφή!

Το αήττητο του Πολωνού GM Sadzikowski έσπασε χτες ο GM Kiril Stupak από την Λευκορωσία και το αποτέλεσμα αυτό εκμεταλλεύτηκε και ο GM Momchil Nikolov από την Βουλγαρία που κέρδισε τον Ουκρανό GM Bernadskiy Bitaly και είναι πλέον οι δύο παίκτες που ισοβαθμούν στην κορυφή με 5,5 βαθμούς. Βέβαια όπως γράφαμε τίποτα δεν έχει ξεκαθαρίσει και σε απόσταση αναπνοής περιμένουν 13 παίκτες κάποιο στραβοπάτημά τους, ανάμεσα σε αυτούς βρίσκεται και ο πολυπρωταθλητής Ελλάδος Χρήστος Μπανίκας και ο Σωτήρης Μαλικέντζος επίσης Πρωταθλητής Ελλάδος το 2014.   Στις γυναίκες η Worek Joanna από την Τσεχία είχε μία εντυπωσιακή νίκη χτες επί του GM Borovikov Vl. από την Ουκρανία και βρίσκεται μόνη πρώτη στην κορυφή της βαθμολογίας. Στη δεύτερη θέση ισοβαθμούν πέντε σκακίστριες με 4 βαθμούς και είναι η Galunova Tsveta από την Βουλγαρία, η Qiu Mengie και η Hong Xing από την Κίνα, η Navrotescu Cristiana από την Γαλλία και η Gevorgyan Maria από την Αρμενία. Από τους Χανιώτες σκακιστές ξεχωρίζουν ο Γιάννης Καλογερής και ο Παπαδόπουλος Αργύρης με 4 βαθμούς και ο Ναούμ Σπύρος, Μαρινάκης Χρήστος, Μαθιουλάκης Φάνης με 3.5 βαθμούς

Την έναρξη του 7ου γύρου έκανε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης που είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει από κοντά τους αγώνες δηλώνοντας παράλληλα τη μόνιμη στήριξη της διοργάνωσης κάτι που το βλέπουμε έμπρακτα να γίνεται όλα αυτά τα χρόνια.

Εντωμεταξύ χτες ήταν και το ομαδικό πρωτάθλημα μπλιτς που είναι μία από τις παράλληλες εκδηλώσεις που όλοι περιμένουν με ιδιαίτερη θέρμη! Συμμετοχή ρεκόρ είχε η φετινή διοργάνωση με 41 ομάδες να αγωνίζονται σε ένα πρωτάθλημα που ξεκίνησε στις 12 το βράδυ και ολοκληρώθηκε στις 3 το πρωί!

Οι αγώνες διεξάγονται καθημερινά από τις 5:30 και τα είκοσι πρώτα ζευγάρια μεταδίδονται ζωντανά από το διαδίκτυο. Μπορείτε να τις παρακολουθήσετε από την ιστοσελίδα της Σκακιστικής Ακαδημίας Χανίων www.chaniachess.gr