Δεν άντεξε η πρόεδρος του Δ.Σ της Γαύδου. Γιατί παραιτείται;

   “Στο νησί κυριαρχεί ο διχασμός, το μίσος, οι εκφοβισμοί, οι μηνύσεις, τα δικαστήρια, η συκοφαντία.” , αναφέρει μεταξύ άλλων, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου της Γαύδου, Λίλιαν Στεφανάκη.

Μην αντέχοντας το κλίμα κατά τη διάρκεια των δημοτικών συμβουλίων έστειλε την επιστολή της παραίτησης της, τονίζοντας ότι τα προβλήματα του ακριτικού νησιού δυστυχώς περνούν σε δεύτερη και τρίτη μοίρα…     

Μάλιστα δηλώνει παράλληλα και την ανεξαρτητοποίηση της, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο ότι δε θέλει να ανήκει πλέον στην παράταξη της.

                                     

Δείτε αναλυτικά τι γράφει στην επιστολή της:

       ΠΡΟΣ

Δημοτικό Συμβούλιο Γαύδου,

 

Με  την παρούσα επιστολή θα ήθελα να υποβάλω την παραίτησή μου από τη θέση της προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Γαύδου και να ζητήσω την άμεση ενεργοποίηση της διαδικασίας αντικατάστασή μου όπως προβλέπεται με το ν.3852/2010.

Η μικρή μου εμπειρία κατέδειξε ότι τα πραγματικά προβλήματα του νησιού είναι σε δεύτερη και τρίτη προτεραιότητα, αφού οι προσωπικές αντιπαραθέσεις προηγούνται.

Στο νησί κυριαρχεί ο διχασμός, το μίσος, οι εκφοβισμοί, οι μηνύσεις, τα δικαστήρια, η  συκοφαντία. 

Κατά τη γνώμη μου χρειάζεται μεγάλη συζήτηση, η οποία πρέπει να αρχίσει άμεσα μεταξύ των αρμοδίων φορέων, όπου με τόλμη και γενναιότητα, θα πρέπει να επιλυθεί το θεμελιώδες ζήτημα,  πώς θα μπορέσει και αν θα μπορέσει να εφαρμοστεί,  με επιτυχία, η γενική αρχή «Κάθε νησί και Δήμος», στην περίπτωση της Γαύδου.

Δυστυχώς ο Δήμος Γαύδου, αυτή η  μικρή κοινωνία των 50-60 μόνιμων κατοίκων, όχι μόνο αδυνατεί να λειτουργήσει με ομόνοια και αλληλεγγύη, αλλά αντίθετα, εμφανίζει «παθολογικά χαρακτηριστικά» τα οποία «σκοτώνουν» κάθε προσπάθεια ποιοτικής αναβάθμισης της ζωής των λίγων αυτών κατοίκων, αλλά και κάθε προσπάθεια λειτουργίας ως οργανωμένης κοινωνίας.

Κλείνοντας, θα ήθελα να ευχαριστήσω εκείνους του Δημοτικούς Συμβούλους και Δημότες που γνωρίζοντας πως είναι ευλογημένοι ζώντας στο νησί, είναι πρόθυμοι να συμβάλλουν θετικά στην επίλυση των προβλημάτων και να ενημερώσω ότι θα παραμείνω ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος στηρίζοντας ό,τι γίνεται με σκοπό το καλό του νησιού.

 

                                                                                            11-07-2017

                                                                                  Λίλιαν  Στεφανάκη

 MSc  Δασολόγος