Απόπειρα απόδρασης βαρυποινίτη από τις φυλακές της Αγυιάς

Απόπειρα απόδρασης ενός Αλβανού βαρυποινίτη, από τις φυλακές υψίστης ασφαλείας «Κρήτη 1»  στην Αγυιά Χανίων, καταγράφηκε το βράδυ της Τρίτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αλλοδαπός βαρυποινίτης, επιχείρησε να αποδράσει, ενώ ήταν κρατούμενος στο πειθαρχείο του σωφρονιστικού καταστήματος. Ωστόσο δεν κατάφερε να αποδράσει λόγω πιθανότατα, της δυσκολίας πρόσβασης στο σημείο.

Ο βαρυποινίτης είχε καταφέρει να κόψει  τα κάγκελα του κελιού του και να βγει σε προαύλιο σημείο της φυλακής. Ωστόσο δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει την απόδραση, καθώς έπρεπε να περάσει από ακόμα δύο εμπόδια κάτι που δεν κατέστη δυνατό με αποτέλεσμα έτσι να γυρίσει πίσω στο κελί του.

Όταν έγινε αντιληπτή η προσπάθεια απόδρασης, σήμανε συναγερμός στο κατάστημα. Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι εντόπισαν κομμένα κάγκελα και μία τσάντα με εργαλεία, ενώ λίγο αργότερα σε έκταση εντός της φυλακής, βρέθηκε και μια καλά κρυμμένη σκάλα.

Παράλληλα από τις Αστυνομικές Δυνάμεις πραγματοποιήθηκαν εξονυχιστικοί έλεγχοι σε όλα τα κελιά των κρατουμένων προκειμένου να αποσαφηνιστεί αν εμπλέκονται κι άλλοι κρατούμενοι στο σχέδιο απόδρασης.