70ό Φεστιβάλ Καννών | H Μonica Bellucci θα είναι η οικοδέσποινα…

H Μonica Bellucci θα είναι η οικοδέσποινα των Καννών στο 70ό Φεστιβάλ

Πιο συγκεκριμένα, η Ιταλίδα ηθοποιός θα είναι η οικοδέσποινα των τελετών έναρξης και λήξης του δημοφιλούς Φεστιβάλ που θα διεξαχθεί από τις 17 Μαΐου μέχρι και τις 28.

H ίδια παίρνει τη σκυτάλη από τον κωμικό Laurent Lafitte, όπως φανερώνει το Γαλλικό Πρακτορείο το Canal+.

Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του 70ού Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών θα είναι ο Ισπανός σκηνοθέτης Pedro Almodóvar. Πρόκειται για τον πρώτο Ισπανό που αναλαμβάνει επικεφαλής όντας διάδοχος του σκηνοθέτη του «Mad Max», George Miller.

«Η Μόνικα Μπελούτσι έχει μια μακρά ιστορία φιλίας με το Φεστιβάλ των Καννών: το 2000 ανέβηκε για πρώτη φορά στο βήμα για να παρουσιάσει την ταινία «Βασικός Ύποπτος για Φόνο» του Stephen Hopkins. Επέστρεψε δύο χρόνια αργότερα με το δαιμονικό «Μη Αναστρέψιμος» του Gaspar Noé το οποίο σόκαρε τους θεατές…» επισημαίνεται σε σχετικό δελτίο τύπου.

Μάλιστα, η ίδια διετέλεσε μέλος της κριτικής επιτροπής το 2006 υπό την προεδρία του Kar-Wai Wong. Κατόπιν, επέστρεψε με τις ταινίες «Νύχτες Οργής» και «Μην κοιτάξεις Πίσω».  Το 2014 παρουσίασε την ταινία «Τα Θαύματα» που βραβεύτηκε με το Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής.

Πηγή: klik