Υλικά (υλικά για 2 μερίδες)
- 4 πατάτες μέτριες, λίγο μακρόστενες
- 4 φέτες μπέικον
- 1 πιπεριά Φλωρίνης σε κομματάκια (από κονσέρβα)
- 1 κτσ μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 100 γρ. τριμμένη γραβιέρα
- αλατοπίπερο
- 1 κτγ πάπρικα
- λάδι
Εκτέλεση
- Βράζουμε τις πατάτες με τη φλούδα (καλά πλυμένη) σε αλατισμένο νερό για 15΄
- Τις αδειάζουμε σαν βάρκα και τις τοποθετούμε σε φωλιές από αλουμινόχαρτο
- Τη σάρκα την πολτοποιούμε με το μπέικον, προσθέτουμε το λάδι και τα μπαχάρια
- Ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά
- Γεμίζουμε τις πατάτες και πασπαλίζουμε με το τυρί
- Ψήνουμε σε μέτριο προς δυνατό φούρνο για περίπου 20΄ epithimies.gr