Υπουργός Υποδομών: Β.Ο.Α.Κ. και Καστέλλι θα αλλάξουν την Κρήτη

“Το σημερινό ξεκίνημα είναι μόνο η αρχή του σχεδίου μας για την Κρήτη. Πρέπει να υλοποιηθούν τα αναγκαία έργα υποδομής. Το πρώτο βήμα είναι το Καστέλλι, το επόμενο είναι ο Βόρειος Οδικός Άξονας Κρήτης. Αυτά που λέγαμε προεκλογικά, αυτά λέμε και σήμερα. Καστέλλι και ΒΟΑΚ θα αλλάξουν την Κρήτη”.

Αυτό ανέφερε μιλώντας το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου σε φορείς και κατοίκους του Ηρακλείου ο Υπουργός Υποδομών, Κώστας Καραμανλής.

candia

Παράλληλα, ο κ. Καραμανλής υποστήριξε πως, “θα υπάρξουν περίπου 7.000 νέες θέσεις εργασίας. Το νέο αεροδρόμιο θα αναβαθμίσει ουσιαστικά τον γεωπολιτικό ρόλο της Κρήτης. Είναι ένα εθνικα κρίσιμο έργο υποδομής, που επιτρέπει να γίνει πράξη ο στόχος της κυβέρνησης: Να γίνει η Ελλάδα κόμβος στην νοτιοανατολικη Μεσόγειο”.

tipografo prints

Ο Υπουργός σημείωσε πως, “τα μεγάλα έργα δεν ανήκουν σε καμία κυβέρνηση, σε κανένα κόμμα. Είναι εργαλεία προόδου. Ανήκουν στον λαό. Η κυβέρνηση της Ν.Δ., το 2004-2009 έβαλε το έργο στις ράγες. Αναγνωρίζουμε το λιθαράκι του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά με δική του ευθύνη, εξαιτίας λανθασμένων χειρισμών του, εδώ και ένα χρόνο δεν είχε ξεκινήσει. Καταφέραμε να λύσουμε το θέμα της συμβατικής κρατικής ενίσχυσης και πήραμε το πράσινο φως. Με σοβαρότητα, το έργο θα είναι έτοιμο σε πέντε χρόνια από τώρα. Βασικός μας στόχος να διασφαλίσουμε την ασφάλεια, την ποιότητα και την αισθητική”.

Επίσης ο Κώστας Καραμανλής ανέφερε πως, “το Αεροδρόμιο “Nίκος Καζαντζάκης” δεν πρόκειται να γίνει νέο Ελληνικό”.