Υπέγραψαν σύμβαση για την ανέγερση βρεφονηπιακού σταθμού

Υπεγράφη  από τον Δήμαρχο Χανίων, Τάσο Βάμβουκα, και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας, παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών, Γιώργου Ξανθουδάκη, και υπηρεσιακών παραγόντων, η σύμβαση του έργου “Ανέγερση νέου βρεφονηπιακού σταθμού Κουμπέ Νεροκούρου Δήμου Χανίων”, αρχικού προϋπολογισμού 1.625.000€ (με Φ.Π.Α.)

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) στο πλαίσιο του Ε.Π. «Κρήτη 2014-2020».

candia

Σύμφωνα με την αρχιτεκτονική μελέτη σε οικόπεδο με συνολικό εμβαδόν 797,02 τ.μ. προβλέπεται η κατασκευή διώροφου κτιρίου, που θα στεγάζει Βρεφονηπιακό Σταθμό συνολικής επιφάνειας 607,69 τ.μ.

Ο χρόνος ολοκλήρωσης του έργου ανέρχεται στους 24 μήνες, ενώ φορέας λειτουργίας του Βρεφονηπιακού Σταθμού θα είναι ο Δημοτικός Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας (Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.) του Δήμου Χανίων.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Χανίων επισημαίνει ότι το κτιριολογικό πρόγραμμα συντάχθηκε σύμφωνα με τις προδιαγραφές των Βρεφονηπιακών Σταθμών, ενώ ο νέος Σταθμός θα έχει δυναμικότητα φιλοξενίας 12 βρεφών και 50 νηπίων. “Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας ο αριθμός των παιδιών, που θα εξυπηρετηθούν με την ολοκλήρωση του έργου, θα αυξηθεί, λόγω των αναμενόμενων μετακινήσεων και της “ανάσας”, που θα προκύψει για τις υφιστάμενες δομές. Με την ανέγερση του Βρεφονηπιακού Σταθμού στην περιοχή του Κουμπέ θα ολοκληρωθεί μια προσπάθεια, που είχε ξεκινήσει από το παρελθόν αλλά δεν είχε τελεσφορήσει. Καταφέραμε να θέσουμε την ανέγερση του Σταθμού στις προτεραιότητες της παρούσας δημοτικής αρχής, επικαιροποιώντας μελέτες και εξασφαλίζοντας τη χρηματοδότησή της από το ΕΣΠΑ. Με το σημαντικό αυτό έργο αναβαθμίζουμε τις υποδομές παιδικής φροντίδας σε μία πυκνοκατοικημένη περιοχή του Δήμου μας”, τονίζει σε δήλωσή του ο κ. Βάμβουκας.