Ξεκινούν οι εγγραφές των Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του ΕΕΣ

Από το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού του Τοπικού Τμήματος Κισάμου, ανακοινώνεται ότι κάθε Τετάρτη από τις 19:00-21:00 στους χώρους του Τμήματος, (Θ. Μπαξεβάνη 12, Καστέλι Κισάμου, Πρώην Ωδείο) θα πραγματοποιούνται εγγραφές για την νέα εκπαιδευτική περίοδο 2017-2018 της Σχολής Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών.

Επίσης εγγραφές μπορούν να γίνουν και από την ηλεκτρονική φόρμα εγγραφών που θα βρείτε στην σελίδα των Σαμαρειτών. http://www.samareites.gr/nm.php?view=add

candia

Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν άνδρες και γυναίκες, που διαμένουν νόμιμα στη χώρα, είναι από 18 έως 45 ετών, υποχρεωτικά απόφοιτοι Β/Βάθμιας Εκπαίδευσης και χωρίς προβλήματα υγείας που δεν θα τους επιτρέψουν να παρακολουθήσουν το σύνολο της εκπαίδευσης (πρακτική και θεωρητική).

Οι Σχολές Σαμαρειτών και Διασωστών του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ε.Ε.Σ ξεκινούν κάθε Οκτώβριο ενώ ηλεκτρονικές εγγραφές γίνονται όλο το χρόνο.

Το πρόγραμμα υλοποιείται σε δίωρα μαθήματα, κάθε Δευτέρα και Τετάρτη, (απογευματινές ώρες).

Συνολικά, η βασική εκπαίδευση έχει διάρκεια 15 μήνες, που εκτός από τα μαθήματα (θεωρητικά και πρακτικά), οι εκπαιδευόμενοι εξασκούνται στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών των δημόσιων νοσοκομείων ή Κέντρων Υγείας και παράλληλα συμμετέχουν και στις δράσεις του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (καλύψεις, αποστολές κ.α.) με σκοπό την απόκτηση εμπειρίας.

Το πτυχίο εκπαίδευσης εκδίδεται από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και είναι αναγνωρισμένο από το Κράτος.
Το Τμήμα Εκπαίδευσης του Τομέα Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ε. Ε. Σ. εφαρμόζει Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας ISO 9001:2008, πιστοποιημένο από το Διεθνή Φορέα Πιστοποίησης Lloyd’s Register Quality Assurance.

Πληροφορίες : Στέφανος Καπής Υπαρχηγός Τ. Τ. Κισάμου 693 745 0677 και Τακτικάκη Νεκταρία Υπαρχηγός Τ.Τ. Κισάμου 694 252 0497.