Ξαναπαίρνει… ζωή ο ιστορικός κινηματογράφος “Άστορ” στο Καστέλι Κισσάμου (pic)

Πηγή Φωτογραφίας: sadentrepese.blogspot.com 

Σε μια αρκετά ενδιαφέρουσα κίνηση, προχώρησε το τελευταίο χρονικό διάστημα, η δημοτική αρχή της Κισσάμου.

Θέλοντας με το “καλημέρα” της νέας δημοτικής περιόδου, να δείξει τις προθέσεις αλλά και τις προτεραιότητες της, αποφάσισε να ξαναδώσει ζωή, σε έναν ιστορικό χώρο, στο κέντρο της πόλης του Καστελιού.

Όπως αναφέρει ένα άκρος ενδιαφέρον ρεπορτάζ του sadentrepese.blogspot.com  ο δήμος Κισσάμου προχώρησε στην εκμίσθωση του σινεμά Άστορ (ή… του Σταματόγιαννη όπως ίσως τον γνωρίζουν οι περισσότεροι στην περιοχή).

Πρόκειται για μια αίθουσα στα δυτικά της οδού Σκαλίδη, η οποία εδώ και πολλά χρόνια παρέμενε ανενεργή  και που σε σύντομο χρονικό διάστημα – όπως αναφέρει το ίδιο ρεπορτάζ –  μετά από τις απαραίτητες παρεμβάσεις οι οποίες θα γίνουν στο κτίριο, θα φιλοξενεί όλα τα πολιτιστικά δρώμενα του Δήμου Κισσάμου.

Η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων θα αποτελέσει ουσιαστικά το “σπίτι του πολιτισμού” για την Κίσσαμο αλλά και τις γύρω περιοχές. Όπως αναφέρουν εκείνοι που θυμούνται την ιστορία του συγκεκριμένου χώρου – και στο παρελθόν – είχαν γίνει προσπάθειες για να παραμείνει ζωντανός,  με μπροστάρηδες τότε το  Φιλολογικό Σύλλογο και την Νεολαία Κισσάμου.

Με πληροφορίες από το sadentrepese.blogspot.com