Βουλγαρίδης στο eparxies.gr: Γίνονται βήματα μπροστά για το Νοσοκομείο Χανίων

Με αφορμή το χτεσινό δημοσίευμα (και) στο eparxies.gr για την άθλια κατάσταση στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Χανίων, το eparxies.gr επικοινώνησε με το Διοικητή του, κ. Μηνά Βουλγαρίδη.

Ο κύριος Βουλγαρίδης μας τόνισε καταρχάς ότι, “οι εικόνες που δημοσιεύονται είναι υπαρκτές και πέρα για πέρα αληθινές. Σε ότι αφορά το Νοσοκομείο πρόκειται για ένα κτίριο 18 ετών και φυσιολογικά έχουν πέσει μαζεμένα τα προβλήματα. Η τεχνική υπηρεσία από την πλευρά της κάνει ό,τι μπορεί για να προλάβει τα προβλήματα που προκύπτουν. Με μειωμένα κονδύλια λόγω της ευρύτερης λιτότητας. Ωστόσο, το πρόβλημα θα αντιμετωπιστεί συνολικά. Σε καθεστώς λιτότητας τα προβλήματα δεν αντιμετωπίζονται με ταχείς ρυθμούς. Κάνουμε μπαλώματα μέχρι να αποκατασταθούν πλήρως. Για παράδειγμα, πρόσφατα λύθηκε το θέμα της στεγάνωσης του Νοσοκομείου”.

candia

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Χανίων μας ανέφερε ότι πλέον, το Νοσοκομείο έχει φύγει από το στάδιο της σταθεροποίησης και έχει μπει πλέον στο στάδιο της αναβάθμισης.

“Τη χρονιά που πέρασε η προσπάθεια που γίνεται τα τελευταία χρόνια φαίνεται ότι αποδίδει. Έχουμε περάσει στο σχεδιασμό του ΕΣΥ. Έχουν γίνει βήματα μπροστά. Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι δεν υπάρχουν διαχρονικά προβλήματα. Εξακολουθούν προβλήματα υποδομής, εξοπλισμού και ανθρώπινου δυναμικού”, δηλώνει χαρακτηριστικά ο διοικητής του Νοσοκομείου Χανίων.

“Υλοποιήθηκαν σημαντικά έργα”

Σύμφωνα με τον κύριο Βουλγαρίδη, το 2017 έγιναν και ολοκληρώθηκαν έργα όπως: Μετεγκατάσταση Νοσηλευτικής σχολής σε νέους χώρους, τακτοποίηση μηχανημάτων αιμοκάθαρσης, δημιουργία υποδομής για τοποθέτηση Γ’ κάμερας, βγήκε προκήρυξη για την εγκατάσταση του τμήματος Πυρηνικής Ιατρικής. Για το τελευταίο μάλιστα, “έχουν έρθει τα χρήματα. Υπάρχει κονδύλι έτοιμο”.

Και προσθέτει: “Ένα ακόμα έργο σημαντικό είναι ότι έχουν έρθει τα χρήματα για την ανανέωση της κεντρικής αποστείρωσης νοσοκομείου, με κονδύλι 500 χιλιάδων ευρώ. Είναι Διεθνής διαγωνισμός. Μέσα στο πρώτο εξάμηνο 2018 θα έχει ολοκληρωθεί. Η αποστείρωση έχει σημασία για την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου”.

Για το 2018…

Ο διοικητής του Νοσοκομείου αναφέρθηκε και στα έργα που έπονται:

“Έχουν εγκριθεί συγκεκριμένα έργα υποδομής και εξοπλισμού: με κονδύλι  140 χιλιάδων ευρώ 7 μόνιτορ για τη μονάδα εντατικής θεραπείας. Με κονδύλι 180 χιλιάδων ευρώ προμήθεια εξωτερικού λιθοτρίφτη (χωρίς χειρουργική επέμβαση). Με κονδύλι 85 χιλιάδες ευρώ προμήθεια γαστρεντερολογικού πύργου. Με κονδύλι 65 χιλιάδες ευρώ προμήθεια χειρουργικής τράπεζας ορθοπεδικής. Με κονδύλι 280 χιλιάδων ευρώ εργοαστάσιο οξυγόνου. Επίσης, εκκρεμεί έγκριση για ΩΡΛ μικροσκόπιο, συστήματος ακτινογραφιών”.

Το Συνολικό Κονδύλι που έχει εγκριθεί είναι της τάξεως του 1,300,000 ευρώ…

Τέλος, στο πλάνο βρίσκεται “η αποκατάσταση όλων των δαπέδων του Νοσοκομείου (υπάρχει προμελέτη) ενώ υπάρχει δέσμευση του Υπουργού για αντικατάσταση όλων των σωληνώσεων μηχανολογικού εξοπλισμού”.

Όπως γίνεται αντιληπτό υπάρχει αισιοδοξία, εκ μέρους του Διοικητή του, για να δούμε ένα “νέο” Νοσοκομείο στα Χανιά από το τρέχον έτος… Ήδη, όπως αναφέρει ο ίδιος, έχουν γίνει βήματα μπροστά. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η ταλαιπωρία ασθενών και επισκεπτών δεν είναι, κάτι παραπάνω, από εμφανής. Σε ένα Νοσοκομείο που κάποτε αποτέλεσε “στολίδι”… Ελπίζουμε ότι τα προβλήματα ολοένα και θα μειώνονται και ότι ο εξοπλισμός του Νοσοκομείου θα αυξάνεται, βάσει και των νέων προοπτικών της τεχνολογίας…

Εμείς θα είμαστε εδώ για να βλέπουμε τις εξελίξεις και να δεχόμαστε φυσικά, τα παράπονα των πολιτών…

Vas Fou – eparxies.gr