Βολουδάκης: Έχει αλλάξει η… ματιά με την οποία βλέπουν πλέον την Ελλάδα στο εξωτερικό

Στην τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα, με έμφαση στις ραγδαίες εξελίξεις που καταγράφονται στην καθημερινότητα όλων των Ελλήνων και των Κρητικών, αναφέρθηκε μιλώντας στην εκπομπή του Qfm “Πρωινό Σήκωμα” με τους Μάνο Σπυριδάκη και Θανάση Παινεσάκη, την Πέμπτη ο Βουλευτής Χανίων της Νέας Δημοκρατίας Μανούσος Βολουδάκης.

Ο κ. Βολουδάκης άσκησε δριμεία κριτική στον τρόπο λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στους χειρισμούς κάποιων κρατών – όπως η Γερμανία – σε ότι αφορά την οικονομική διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ο ίδιος μίλησε ακόμη για τα άμεσα και αποτελεσματικά αντανακλαστικά που επέδειξε η ελληνική κυβέρνηση απέναντι στην πανδημία χαρακτηρίζοντας “πρόβα τζενεράλε” τα όσα προηγήθηκαν λίγο πριν την λήψη των έκτακτων μέτρων για τον κορωνοϊό, στα σύνορα της χώρας μας, στην περιοχή του Έβρου, υπογραμμίζοντας πως “η Ελλάδα πλέον αντιμετωπίζεται σε διεθνές επίπεδο με εντελώς διαφορετική ματιά“.

candia

Σε ότι αφορά την πρόσφατη παρέμβαση του, σε τοπικό επίπεδο, προκειμένου να ενταχθούν επιπλέον ΚΑΔ, που σχετίζονται με τα πληττόμενα επαγγέλματα του ευρύτερου τουριστικού τομέα, όπως τα μίνι μάρκετ στις τουριστικές περιοχές των Χανίων, ο κ. Βολουδάκης τόνισε πως έχουν εξασφαλιστεί όλες οι απαραίτητες δεσμεύσεις, από το αρμόδιο υπουργείο,  προκειμένου να γίνει σύγκριση των τζίρων του μήνα Απριλίου, με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα και στις περιπτώσεις που θα διαπιστωθεί ζημία, να υπάρξει ανάλογη αντιμετώπιση στήριξης των επιχειρήσεων αυτών, με υπαγωγή νέων ΚΑΔ, σε αυτούς που ήδη περιλαμβάνονται στις σχετικές λίστες του Υπουργείου Οικονομικών.