Βίντεο-ντοκουμέντο από την επίθεση κατά του φωτορεπόρτερ της Deutche Welle, Thomas Jacobi, στο Σύνταγμα

Στο βίντεο-ντοκουμέντο φαίνεται ο φωτορεπόρτερ και ανταποκριτής της Deutche Welle, Thomas Jacobi, αιμόφυρτος και πεσμένος στο έδαφος να προσπαθεί να σταθεί στα πόδια του, έπειτα από την επίθεση που δέχτηκε από ομάδα αγνώστων, την ώρα που κάλυπτε συγκέντρωση ακροδεξιών στο κέντρο της Αθήνας.

Όπως φαίνεται ο Γιακόμπι δέχεται τις πρώτες βοήθειες από περαστικούς, ενώ μια γυναίκα επιχειρεί να τον σηκώσει από το έδαφος. Σύμφωνα με τον ίδιο μετά την επίθεση, οι άγνωστοι τον πλησίασαν και του ρώτησαν εάν είναι ο ίδιος άνθρωπος που είχε κάνει παλαιότερα ντοκιμαντέρ για τη «Χρυσή Αυγή».
Όταν εκείνος απάντησε καταφατικά, οι άγνωστοι άρχισαν να τον τραβάνε, να τον χτυπούν και να προσπαθούν να του κλέψουν την φωτογραφική του μηχανή.
Στη συνέχεια τον έσυραν για αρκετά μέτρα και κατέληξαν να τον χτυπούν στη μέση του δρόμου, με κλωτσιές και μπουνιές. Όπως είπε, φώναξε «αστυνομία» αλλά αυτοί που τον έσωσαν τελικώς ήταν συνάδελφοι δημοσιογράφοι και φωτογράφοι.

Πέτσας: Η κυβέρνηση καταδικάζει τη φασιστική επίθεση στον Θωμά Ιακόμπι

«Η κυβέρνηση καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τη φασιστική επίθεση που δέχτηκε στο Σύνταγμα ο δημοσιογράφος Thomas Jacobi», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. Πρόσθεσε ότι «η ελευθερία του Τύπου και η προστασία των λειτουργών της αποτελεί καθήκον κάθε δημοκρατικής Πολιτείας.

Η στάση της κυβέρνησης παραμένει αμείλικτη απέναντι στις δυνάμεις της βίας και των άκρων που εχθρεύονται την ελευθερία της έκφρασης, τον πλουραλισμό και τη δημοκρατία. Οι αρμόδιες αρχές ήδη ερευνούν το περιστατικό για την ανεύρεση των υπευθύνων και την παραπομπή τους στη Δικαιοσύνη».