Βαριά καμπάνα για την Χανιώτισσα που έκανε δήθεν εράνους με “ψεύτικα” παιδιά!

Ένοχη έκρινε πρωτόδικα το Δικαστήριο Χανίων μια 38χρονη Χανιώτισσα η οποία φέρεται να διεξήγαγε εράνους προκειμένου να καρπωθεί τα χρήματα των φιλεύσπλαχνων θυμάτων της.

Η απόφαση ήταν βαριά για την 38χρονη η οποία κρίθηκε ένοχη για κατά συρροή απάτες με αποτέλεσμα να της επιβληθεί ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών και χρηματική ποινή 25.000 ευρώ! Μάλιστα το δικαστήριο αποφάσισε η ποινή να μην έχει αναστέλλουσα ισχύ μέχρι το Εφετείο, λόγω του ένοχου παρελθόν της και υπό τον φόβο ανάλογων πράξεων.

Ο τελευταίος ψεύτικος έρανος που φέρεται να είχε πραγματοποιήσει η 38χρονη και αυτός που έμελλε να αποτελέσει την αιτία να αποκαλυφθεί η δράση της, ήταν ένας έρανος που διενεργούσε το τελευταίο διάστημα μέσω διαδικτύου, αλλά και με τη μορφή κληρώσεων με δώρα που έπαιρνε από διάφορα καταστήματα, προκειμένου να βοηθηθεί μια γιαγιά που δήθεν ζούσε σε ένα άθλιο σπίτι στο κέντρο των Χανίων μαζί με τα τρία της εγγόνια.

Τελικά όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια, η “γιαγιά” ήταν η ίδια η μητέρα της, ενώ τα παιδιά που παρουσίαζε ως εγγόνια, 17, 10 και 2 ετών, ήταν παιδιά άλλων οικογενειών! Μάλιστα η οικογένεια ενός 17χρονου αγοριού που εμφανιζόταν, εν αγνοία του, ως ένα από τα παιδιά της “ταλαιπωρημένης” οικογένειας έχει ήδη υποβάλει μήνυση.

Να σημειωθεί ότι στο δικαστήριο που έγινε με την διαδικασία του αυτοφώρου δεν παρευρέθηκε η κατηγορουμένη η οποία εκπροσωπήθηκε από  δικηγόρο, ενώ θα διερευνηθούν και πιθανές ποινικές ευθύνες και για την μητέρα της.

Πάντως αυτό το περιστατικό, όπως λένε αυτοί που γνωρίζουν πράγματα γύρω από την υπόθεση, θα αποτελέσει την αφορμή να αποκαλυφθούν κι άλλες απάτες που έχουν τελεστεί κατά το παρελθόν.