Βακάκης: Η δικαίωση ενός… «Σκρουτζ» που τον βρήκε η κρίση με 506,6 εκ. ευρώ μετρητά στο… ταμείο

Ο Απόστολος Βακάκης τώρα δικαιώνεται… Γιατί το ξέσπασμα της πανδημίας βρήκε τον 65χρονο ιδρυτή, βασικό μέτοχο και διοικητικό της Jumbo με ένα τεράστιο απόθεμα διαθεσίμων σε μετρητά, στους τραπεζικούς λογαριασμούς της εταιρείας.

Ο τελευταίος δημοσιοποιημένος ισολογισμός ΜΠΕΛΑ -3,81% 14,38, ο οποίος αφορά την 12μηνη χρήση που έληξε στα τέλη του περσινού Ιουλίου, δείχνει ότι τα ταμειακά διαθέσιμα της Jumbo ήταν 506,6 εκατ. ευρώ. Ενισχυμένα κατά 70 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση και 145 εκατ. ευρώ, σε διετή χρονικό ορίζοντα.

Με τα μετρητά που υπήρχαν πλέον στην άκρη να ξεπερνούν κατά… 307,7 εκατ. ευρώ το σύνολο των δανειακών υποχρεώσεων του ομίλου. Αναδεικνύοντας τη Jumbo, μαζί με την καπνοβιομηχανία Καρέλια, μακράν τις δύο εταιρείες με τον μεγαλύτερη «καθαρή» ρευστότητα από όλες τις εισηγμένες στο χρηματιστήριο επιχειρήσεις.

Οι σημερινές δύσκολες συγκυρίες της κρίσης έρχονται να δικαιώσουν τον Αλεξανδρινής καταγωγής Απόστολο-Ευάγγελο Βακάκη ως μεθοδικό και επίμονο…συλλέκτη μετρητών για την εταιρεία του. Και όπως συμβαίνει σε όλες τις περιόδους των κρίσεων, τα μετρητά είναι πάντα «βασιλιάς» (Cash is King).

candia