Β.Ο.Α.Κ.: Στην Κρήτη ξανά η ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών

“Βασική προτεραιότητα είναι η εκπόνηση μελετών”. Αυτό ανέφερε ο υφυπουργός Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης, αναφερόμενος στο θέμα του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης.

Παράλληλα ο κ. Κεφαλογιάννης έκανε λόγο για εκπόνηση μελετών σχετικά με το έργο.

Ειδικότερα σημείωσε πως, “όταν αναλάβαμε τις τύχες του υπουργείου, αυτό το οποίο βρήκαμε πρακτικά ήταν ένα σκίτσο. Δυστυχώς, τα τελευταία 4,5 χρόνια η προηγούμενη ηγεσία και συγκεκριμένα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν έπραξε τίποτα πέρα από έναν διαγωνισμό εκδήλωσης ενδιαφέροντος το οποίο ουσιαστικά είναι ποιες εταιρίες θα ενδιαφερθούν κάποια στιγμή όταν θα γίνει το έργο. Αυτό είναι θεωρητικό κατασκεύασμα γιατί αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν μελέτες”.

candia

Παράλληλα, ο κ. Κεφαλογιάννης προανήγγειλε πως, τις επόμενες εβδομάδες θα επισκεφθεί εκ νέου την Κρήτη μαζί με τον αρμόδιο υπουργό, Αχιλλέα Καραμανλή προκειμένου όπως είπε “να δώσουμε ένα χρονοδιάγραμμα για την εκπόνηση του συγκεκριμένου έργου, γιατί αυτό το οποίο όλοι θέλουμε είναι ένας σύγχρονος αυτοκινητόδρομος, ο οποίος στην ουσία θα έχει δύο βασικούς στόχους. Πρώτα από όλα θα είναι ένα αναπτυξιακό εργαλείο, το οποίο θα ενώνει τις κύριες πόλεις της Κρήτης και θα μπορεί να έχει μια γρήγορη και ασφαλή μετακίνηση μεταξύ των πόλεων τόσο για τους επιβάτες όσο και για τα προϊόντα. Εξίσου σημαντικό είναι και το θέμα της οδικής ασφάλειας».

tipografo prints

Ο υφυπουργός  Μεταφορών υποστήριξε πως,“εμείς αυτό το οποίο θα κάνουμε είναι ότι το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα σε συνεργασία και με τους φορείς και την τοπική αυτοδιοίκηση είναι ένας ειλικρινής διάλογος με τους πολίτες, θα πούμε ποιες είναι οι λύσεις και θα προτείνουμε την οικονομικότερη , ασφαλέστερη και πιο σύντομη λύση”.