Το βίντεο από την επίθεση του Ρουβίκωνα στο σπίτι του Αμερικανού πρέσβη

Ο Ρουβίκωνας βρίσκεται πίσω από την επίθεση στο σπίτι του Αμερικανού πρέσβη.

Το βίντεο από την επίθεση με μπογιές που πραγματοποίησε η αναρχική συλλογικότητα Ρουβίκωνας, τα ξημερώματα της Τετάρτης, αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, μαζί με ένα κείμενο της ομάδας.

«Ο κομμουνιστής επαναστάτης Δ.Κουφοντίνας βρίσκεται για ακόμα μια φορά σε απεργία πείνας απο 2 Μαίου προκειμένου να του χορηγηθεί η έβδομη κατα σειρά άδεια που δικαιούται και να αρθεί η φασιστική διάταξη του εισαγγελικού βέτο» αναφέρει ο Ρουβίκωνας στο κείμενό του.

candia

«Οι άδειες των κρατουμένων είναι κατάκτηση κερδισμένη με αίμα δεν είναι παραχώρηση ούτε ευεργέτημα. Η απαίτηση για δηλώσεις μετανοίας είναι ο εκβιασμός που χρησιμοποιεί η αστική εξουσία για να ταπεινώσει τους πολιτικούς της αντιπάλους. Η άρνηση της αποκήρυξης των ιδεών του και η απεργία πείνας ως ύστατο μέσο αγώνα που θέτει σε κίνδυνο την ζωή του Δ. Κουφοντίνα είναι ένδειξη πολιτικής συνέπειας και αξιοπρέπειας», σημειώνει ακόμη.

 

Η Αστυνομία προχώρησε σε εννέα προσαγωγές ενώ ο Τζέφρι Πάιατ με μήνυμά του στο Twitter μίλησε για «παιδιάστικο βανδαλισμό» και τόνισε πως «η καταστροφή περιουσίας δεν είναι ειρηνική διαμαρτυρία».