Το Ρέθυμνο διαθέτει το πρώτο ηλεκτρικό λεωφορείο στην Ελλάδα

Ο Νομός Ρεθύμνου πρωτοπορεί καθώς διαθέτει πλέον το πρώτο ηλεκτρικό λεωφορείο στην Ελλάδα.

Η παρουσίαση του οχήματος έγινε παρουσία του Γενικού Γραμματέα Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος, Ευθύμιου Μπακογιάννη.

Κύριος στόχος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας είναι η προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης και η επίτευξη της αειφόρου πόλης, βασικά στοιχεία των οποίων είναι η προώθηση της βιώσιμης κινητικότητας, η βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος των πόλεων, η μείωση της ρύπανσης και η προαγωγή της δημόσιας υγείας με τη συμβολή της ηλεκτροκίνησης.

candia

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Μπακογιάννης συμμετείχε στη δράση με τίτλο «Ηλεκτροκίνηση και Δημόσια Συγκοινωνία», που ήταν ενταγμένη στις εκδηλώσεις για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2019, όπου και παρουσιάστηκε το πρώτο ηλεκτροκίνητο λεωφορείο στην Ελλάδα.

tipografo prints

Στη συνάντηση επίσης μετείχαν ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Ιωάννης Κεφαλογιάννης, ο δήμαρχος Ρεθύμνης, Γιώργης Μαρινάκης, εκπρόσωποι του ΚΤΕΛ και της κατασκευάστριας εταιρείας Karsan.

Κατά την παρουσίαση του ηλεκτρικού λεωφορείου, ο Ευθύμης Μπακογιάννης ανέφερε πως, «είμαστε από την πρώτη στιγμή αρωγοί σε όλες τις προσπάθειες και τις πρωτοβουλίες, που παίρνουν οι Ο.Τ.Α. στα θέματα τόσο της ευαισθητοποίησης πολιτών για τη βιώσιμη κινητικότητα, όσο και στα ζητήματα που έχουν να κάνουν με υποδομές, τις οποίες υποστηρίζουμε και προσπαθούμε να απλοποιήσουμε τις διαδικασίες αδειοδότησης τους. Σήμερα είναι μια σημαντική μέρα για το Ρέθυμνο με δεδομένο ότι έχουμε την πρώτη κυκλοφορία ηλεκτρικού λεωφορείου, το οποίο θα μπει σε μια γραμμή και θα κάνει μαζικές μετακινήσεις και δεν θα είναι πιλοτική. Σήμερα καταρρίπτεται και ο μύθος που έλεγε ότι η ηλεκτροκίνηση στη δημόσια συγκοινωνία δεν μπορεί να λειτουργήσει στη χώρα μας. Το Ρέθυμνο πήρε την πρωτοβουλία να φέρει το ηλεκτρικό λεωφορείο μέσα από ένα χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα το CIVITAS Destinations, που έδωσε τη δυνατότητα να αναπτυχθεί αυτή η υποδομή».