Την αρχαιολόγο Λ.Σταρίδα στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ για τον Δήμο Ηρακλείου – Η πρώτη αντίδραση του Ηλία Λυγερού

Τη στήριξη της αρχαιολόγου Λιάνας Σταρίδα ενόψει των εκλογών για τον Δήμο Ηρακλείου, ανακοίνωσε η νομαρχιακή επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, που πραγματοποίησε συνεδρίαση η οποία διήρκησε περισσότερες από πέντε ώρες.

Όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της Ν.Ε., η υποψηφιότητα της κας Σταρίδα, «δημιουργεί τις προϋποθέσεις για προγραμματικές και προοδευτικές συγκλίσεις μέσα από ευρύτερες αριστερές και προοδευτικές συνεργασίες με προγραμματικό πλαίσιο, συνεργασίες που προτάσσουν όλες οι αποφάσεις της Κεντρικής Επιτροπής.

Στο πλαίσιο αυτό συνεδρίασε η Ν.Ε και αποφάσισε να δηλώσει την στήριξή της στην αυτοδιοικητική προσπάθεια αυτή, καλώντας όλες τις δημοκρατικές, προοδευτικές, οικολογικές δυνάμεις, τους ενεργούς πολίτες του Ηρακλείου, να ενταχθούν και να συστρατευθούν σε μια προσπάθεια για ένα άλλο Ηράκλειο, αντάξιο των προσδοκιών και των οραμάτων των πολιτών του, για τη δημιουργία μιας πρότυπης πόλης, πολιτισμικά, οικολογικά ‘πράσινης’, με εμβάθυνση της δημοκρατίας των πολιτών».

Η αντίδραση του Λυγερού

Την πρώτη του δήλωση αναφορικά με το αποτέλεσμα της συνεδρίασης και την απόφαση της ΝΕ Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ να στηρίξει τη Λιάνα Σταρίδα, έκανε στο ekriti.gr ο Ηλίας Λυγερός.

Συγκεκριμένα η δήλωσή του κ. Λυγερού είναι η εξής:

Οι  ενεργοί πολίτες και εγώ από τις  7 Νοεμβρίου δηλώσαμε την συμμετοχή μας στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές. Η συνεπής και δημιουργική παρουσία μας σε όλη την προηγούμενη θητεία οι προτάσεις, το πρόγραμμα μας, η ενότητα της παράταξης μας και ο καθαρός αυτοδιοικητικός της  χαρακτήρας, εκτιμήθηκε από τους Δημότες που στήριξαν, στηρίζουν  και συμμετέχουν μαζικά και ενεργά σε αυτή μας την προσπάθεια.

Η προσπάθεια μας συνεχίζεται με βάση τους σχεδιασμούς μας. Η ανταπόκριση των δημοτών που τελικά είναι και ο μοναδικός μας κριτής είναι  έντονη, ζεστή και αποτελεί σημαντική δύναμη σε αυτή μας την προσπάθεια. O ρόλος των ενεργών  πολιτών θα είναι πρωταγωνιστικός.