Τιμή και δόξα στον …Ηλία Πουρσανίδη! Το κλάμα που προοιώνιζε το …τέλος!

Ο Ευγένιος Γκέραρντ (ή σωστότερα Γκέραρντς) “έφυγε” σκορπώντας θλίψη και οδύνη σε ολόκληρο το ελληνικό ποδόσφαιρο…

Ωστόσο, τρόπον τινά και όσο κι αν ακούγεται στενάχωρο, το τέλος, μάλλον, ήταν προδιαγεγραμμένο. Η υγεία του μεγάλου Ολλανδού προπονητή είχε επιβαρυνθεί αφάνταστα, ειδικά το τελευταίο διάστημα και ήταν φανερό στην όψη του… Το πνεύμα φυσικά παρέμενε “ζωντανό”, όσο και αν η σάρκα επιδίωκε να κρύψει την “αέναη” ορμή του…

candia

Πριν από 40 ημέρες , το βράδυ της 20ης Νοεμβρίου 2017, το “Γεντί Κουλέ” του Ηρακλείου “πλημμύρισε” από… Γκέραρντ, από ΟΦΗ. Η μεγάλη εκδήλωση που έγινε προς τιμήν του Ολλανδού, αποτέλεσε το απόλυτο … ρέκβιεμ για τον ίδιο. Μια αφιερωματική βραδιά πριν το “μεγάλο φινάλε”, πριν τον “τελευταίο χορό” και την …έξοδο από τα επίγεια δρώμενα για τον Παράδεισο!

Προφανώς, εκείνος που εμπνεύστηκε αυτή την εκδήλωση, ίσως να αποτελεί τον ιστορικό του μέλλοντος… Διότι αυτή η εκδήλωση της 20ης Νοεμβρίου δεν θα γινόταν ποτέ αν δεν υπήρχε ο …εμπνευστής της. Εκείνος δεν ήταν άλλος από τον Ηλία Πουρσανίδη, πρώην παίκτη του ΟΦΗ και ένα από τα πολλά “παιδιά” του Ευγένιου Γκέραρντ! Ο Πουρσανίδης έκανε “σάρκα και οστά” αυτό που θα έπρεπε να είχε κάνει νωρίτερα η ΠΑΕ ΟΦΗ, αλλά -ακόμα ακόμα- η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία…

Ο Πουρσανίδης μάζεψε παλιούς παίκτες του Γκέραρντ (και δικούς του συμπαίκτες), αλλά και άλλες ποδοσφαιρικές (και ουχί μόνον) προσωπικότητες, οι οποίοι έδωσαν έναν μοναδικό ποδοσφαιρικό αγώνα, προς τιμήν του Γκέραρντ που έδωσε “το παρών” πάνω στο αναπηρικό καροτσάκι του, λες και περίμενε μια ζωή αυτό το ιστορικό γεγονός!

Ο Πουρσανίδης αν μη τι άλλο ήξερε το τέλος και ήθελε πριν αυτό έλθει να αποδώσει τις τιμές που άρμοζαν στον “γίγαντα” Γκέραρντ! Όχι μόνο πρόλαβε αλλά τα οργάνωσε με τη συνδρομή και άλλων παραγόντων, άψογα. Διότι αυτή η εκδήλωση καταγράφτηκε και θα μείνει στην ιστορία! Όπως αρμοζε στον Γκέραρντ!

Ιστορική και η φωτογραφία του Ηλία Πουρσανίδη που κλαίει με λυγμούς, διότι και ο ίδιος αντιλαμβανόταν το τέλος. Κλάμα “γνήσιο και αντρίκιο” από μια μεγάλη προσωπικότητα, από έναν Κύριο, όπως ο Ηλίας Πουρσανίδης!

Τιμή και δόξα λοιπόν και στον Ηλία Πουρσανίδη!

Ο Ευγένιος Γκέραρντ θα είναι διπλά υπερήφανος (και) για αυτόν, όπως και για όλα τα “παιδιά” του…

Vas Fou – eparxies.gr