Θρήνος! Απεβίωσε ο Β.Καμπουράκης – “Έσβησε” σε νοσοκομείο της Αθήνας, ο ιδρυτής του θρυλικού “Rodos Palace”

Ο Βασίλης Καμπουράκης, ένας πιονέρος και ευπατρίδης του Τουρισμού, έχασε την μάχη με τον θάνατο πριν από λίγο στην Αθήνα, στο νοσοκομείο Metropolitan, όπου νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες.

Από τους πρωτεργάτες του ελληνικού, αλλά και του ροδιακού Τουρισμού, ο Βασίλης Καμπουράκης γεννήθηκε το 1931 στη Αιθιοπία, φοίτησε στη Ρόδο μέχρι τη Γ’ γυμνασίου και στη συνέχεια το 1947, έφυγε και εγκαταστάθηκε στο Τζιμπουτί της τότε γαλλικής Σομαλίας. Εκεί ενώ εργαζόταν συνέχισε μαθήματα στη γαλλική εκπαίδευση.

CAMBOURAKIS

Στη δουλειά του ξενοδοχείου μυήθηκε πολύ νωρίς μόλις έφθασε στο Τζιμπουτί κοντά στο θείο του, ο οποίος διατηρούσε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις επι σαράντα χρόνια.

Ενώ εργαζόταν και σπούδαζε, τις λίγες ελεύθερες ώρες του τις αφιέρωνε βοηθώντας το θείο του περνώντας από όλα τα τμήματα του ξενοδοχείου. Μετά από 7 χρόνια εντατικής δουλειάς και αφού έμαθε όλη τη λειτουργία του ξενοδοχείου αγόρασε το 50% της επιχείρησης από το θείο του.

Παράλληλα με το ξενοδοχείο είχε και άλλες εμπορικές επιχειρήσεις και αντιπροσωπείες επιτυχημένων προϊόντων. Όταν ο θείος του αποσύρθηκε από τις επιχειρήσεις αγόρασε και το υπόλοιπο 50%. Στη Ρόδο επέστρεψε το 1960, όπου παντρεύτηκε και απέκτησε οικογένεια.

Το 1962 άρχισε τις οικοδομικές εργασίες του ξενοδοχείου Mediterranean δυναμικότητας 297 κλινών του οποίου τα εγκαίνια έγιναν τον Ιούνιο του 1964. Από το 1966 προγραμμάτιζε με τους συνεργάτες του νέες επενδύσεις και το 1968 έγινε ένας από τους κύριους μετόχους της εταιρίας η οποία κατασκεύασε το ξενοδοχείο Rodos Palace.

To 1970 αφού πούλησε τις επιχειρήσεις του στο εξωτερικό εγκαταστάθηκε μόνιμα στη Ρόδο ασχολούμενος προσωπικά με τη διεύθυνση του ξενοδοχείου Mediterranean και την ανέγερση του Rodos Palace που λειτούργησε το 1973 και ήταν δυναμικότητας 1220 κλινών.

Πηγή: money-tourism.gr