Θλιβερό τέλος στην υπόθεση εξαφάνισης – Νεκρός βρέθηκε ο 7χρονος Νουργιάν

Με τον χειρότερο τρόπο έπεσε η αυλαία της υπόθεσης της εξαφάνισης του μικρού Νουργιάν, ο οποίος αγνοείτο από εχθές τα ξημερώματα. Το “Χαμόγελο του παιδιού” είχε ενεργοποιηθεί με Amber Alert ώστε να βοηθήσει να βρεθεί ο 7χρονος που χάθηκε στην περιοχή του Σκαραμαγκά, κάτι που έγινε όμως αργά, αφού ο νεαρός πρόσφυγας δεν βρέθηκε σώος.

Αντίθετα,  το αγοράκι βρέθηκε νεκρό εχθές στις 21.00 το βράδυ στην θαλάσσια περιοχή κοντά στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στο Σκαραμαγκά όπου έμενε με την οικογένειά του, με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για πνιγμό, με τις αρχές πάντως να ερευνούν την υπόθεση.

Η ανακοίνωση από το “Χαμόγελο του Παιδιού”:

“Τραγικό τέλος είχε η αναζήτηση του Νουργιάν Μοχάμαντ, 7 ετών, ο οποίος είχε εξαφανιστεί στις 01:30 το πρωί στις 21/7/2017 από την περιοχή του Σκαραμαγκά. Η σορός του παιδιού βρέθηκε αργά το απόγευμα της ίδιας ημέρας. Η οικογένειά του είχε ξεριζωθεί από την πατρίδα της για να γλυτώσει από σφαγές, πείνα και δυστυχία. Έφτασε στη χώρα μας αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά της που όμως για τον μικρό Νουργιάν δεν θα μπορέσει να δει τις προσδοκίες της να γίνονται πραγματικότητα. Οι αρμόδιες αρχές διερευνούν και θα ανακοινώσουν τα αίτια θανάτου.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και ήδη έχει δηλώσει τη διαθεσιμότητά του για παροχή συναισθηματικής και ψυχολογικής υποστήριξης.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» εφιστά την προσοχή όλων στην κρισιμότητα των πρώτων λεπτών για τις περιπτώσεις εξαφάνισης ενός παιδιού. «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώθηκε σήμερα το πρωί και σε συνεργασία με τις αστυνομικές αρχές ενεργοποιήθηκε ο μηχανισμός Amber Alert. Επιπλέον, κοινωνικός λειτουργός, διερμηνέας μας και ασθενοφόρο μας με διασώστες βρέθηκαν στον τόπο της εξαφάνισης και κοντά στην οικογένεια του παιδιού.

Παρακαλείσθε για την άμεση αφαίρεση της φωτογραφίας από όπου υπάρχει η ανακοίνωση της εξαφάνισης.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» με τη βοήθεια των Μ.Μ.Ε., των Αρχών, των φορέων και των απλών πολιτών έχει κατορθώσει να κινητοποιήσει όλη την ελληνική κοινωνία και να βρει πολλά παιδιά τα οποία αναζητούνται. Καταλυτικό ρόλο παίζει συνήθως η δημοσιοποίηση μιας εξαφάνισης από τα Μ.Μ.Ε και από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η συμμετοχή όλων μας, βοηθά να βρεθούν τα παιδιά που βρίσκονται σε κίνδυνο, διότι η εξαφάνιση ενός παιδιού ανεξαρτήτως χρώματος, καταγωγής και θρησκείας είναι ένα πολύ σοβαρό γεγονός, για όποιο λόγο και αν γίνεται.

Το Χαμόγελο του Παιδιού» στο πλαίσιο των διεθνών συνεργασιών που έχει αναπτύξει, διαθέτει την τεχνογνωσία να χειρίζεται με επαγγελματισμό και εξειδίκευση περιστατικά εξαφανίσεων ανηλίκων. Ενημερωθείτε για τις διεθνείς συνεργασίες του Οργανισμού: http://www.hamogelo.gr/gr/el/diethneis-sinergasies/

Μάθετε περισσότερα για το Amber Alert Hellas http://www.hamogelo.gr/gr/el/eksafanismena-paidia:ambert-alert-hellas/

Περισσότερες πληροφορίες: Εθνικό Κέντρο για τα Εξαφανισμένα και Υπό Εκμετάλλευση Παιδιά «Ευρωπαϊκή Γραμμή Για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000» email: [email protected]