Θλίψη στην ιατρική κοινότητα της Κρήτης

“Έφυγε” από τη ζωή η καθηγήτρια Δερματολογίας, Νίκη Τόσκα.

Η εκλιπούσα είχε θέσει τα θεμέλια της Δερματολογίας στην Κρήτη, ιδρύοντας μία κλινική αναφοράς στο νησί για τα εν λόγω νοσήματα.

Συγκίνηση προκαλεί η ανάρτηση ενός εκ των φοιτητών της σε μέσω κοινωνικής δικτύωσης ο οποίος αποχαιρετά την διακεκριμένη καθηγήτρια με τα εξής λόγια:

candia

«Τη Δευτέρα 16 Μαρτίου, στις 15:30, στο Ναό του Αγίου Τρύφωνος Κηφισιάς, κηδεύεται η πολυαγαπημένη μας Καθηγήτρια Δερματολογίας. Με βαριά θλίψη αποχαιρετούμε την ιατρό Νίκη Τόσκα, έναν άνθρωπο που έθεσε τα θεμέλια της Δερματολογίας στην Κρήτη, ιδρύοντας μία κλινική αναφοράς για νοσήματα των οποίων η θεραπεία ήταν δυνατή μόνο σε μεγάλα νοσηλευτικά ιδρύματα της πρωτεύουσας και του εξωτερικού. Η δράση της στην Πανεπιστημιακή κοινότητα ήταν διεθνώς αναγνωρισμένη, έχοντας λάβει αναρίθμητα βραβεία και επαίνους. Παράλληλα, πολλοί από τους μαθητές της, έχουμε πλέον ενταχθεί στην υγειονομική ακαδημαϊκή κοινότητα της Κρήτης, ένα επίτευγμα που το οφείλουμε αποκλειστικά και μόνο στα εφόδια που μας χάρισε απλόχερα στα πρώτα ιατρικά μας βήματα. Καλό Παράδεισο Δασκάλα!».