“Θα μας βρουν απέναντι τους οι βάνδαλοι” λέει το Υπ.Παιδείας για περιστατικό στο Γυμνάσιο Ελευθερίου Βενιζέλου

Επίσημη ανακοίνωση για το νέο συμβάν με τους βανδαλισμούς στο 1ο Γυμνάσιο Ελευθερίου Βενιζέλου στα Χανιά που σημειώθηκε τις προηγούμενες ώρες (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ). Σε ανακοίνωσή της η ηγεσία του υπουργείου καυτηριάζεται το γεγονός ενώ καταλήγει λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η “Πολιτεία θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να προστατευθεί το αγαθό της γνώσης για τα παιδιά ανεξαρτήτως καταγωγής.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας

Με αφορμή τους βανδαλισμούς που σημειώθηκαν στο 1ο Γυμνάσιο Ελευθερίου Βενιζέλου στα Χανιά, το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων αναφέρει:

Παρά τη συντριπτική αποδοχή εκ μέρους των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των γονέων αλλά και της τοπικής κοινωνίας για τη διδασκαλία μαθημάτων αλβανικής γλώσσας τα Σαββατοκύριακα σε παιδιά μεταναστών στο 1ο Γυμνάσιο Ελευθερίου Βενιζέλου στα Χανιά, μια μικρή μειοψηφία εξακολουθεί να επιδίδεται σε φυλετικό μίσος και να χρησιμοποιεί φασιστικές μεθόδους.

Αυτή τη φορά κατέφυγαν σε βανδαλισμούς θέλοντας να επιβάλουν τους ρατσιστικούς σκοπούς τους. Απαντούμε στους ίδιους και στους υποκινητές τους ότι θα βρουν ξανά απέναντί τους την εκπαιδευτική κοινότητα και σύσσωμη την ελληνική κοινωνία που δεν εκφοβίζεται ούτε υποκύπτει σε απειλές και που επιθυμεί την ομαλή ένταξη των παιδιών αλβανικής καταγωγής στα σχολεία.

Η Πολιτεία θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να προστατευθεί το αγαθό της γνώσης για τα παιδιά ανεξαρτήτως καταγωγής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here