Τέσσερα χρόνια μετά το… μαύρο στην Τηλεόραση Κύδων

Αυτό το κείμενο, θα το διαβάζετε κάθε χρόνο την ίδια ημέρα. Το έχω αποφασίσει τα τελευταία χρόνια, τέσσερα συμπληρώνονται αισίως, από τότε που η οικογένεια της Τηλεόρασης Κύδων, “σκόρπισε” κι εξαφανίστηκε από τον τηλεοπτικό χάρτη.

Ο Κύριος Έπαρχος άλλωστε, επί σειρά ετών υπήρξε μέλος αυτής της υπέροχης οικογένειας και γι’ αυτό αισθανόταν, αισθάνεται και θα αισθάνεται για πάντα πάλα πολύ υπερήφανος. Άλλωστε ο Κύδωνας, για τους περισσότερους στο δημοσιογραφικό σινάφι, υπήρξε ένα από τα μεγαλύτερα σχολεία.

Τέσσερα χρόνια λοιπόν μετά αλλά..

Είναι η… χαρμολύπη που λέει ένας παλιός άλλα μπιστικός μου φίλος, τι περίεργη λέξη.

candia

Χαρά, για τα χρόνια που πέρασα σε αυτό το τεράστιο σχολείο. Χωρίς αυτό η τοπική δημοσιογραφία, σίγουρα θα ήταν πολλή πιο φτωχή. Ευτυχώς όμως ο “Κύδωνας” υπήρξε και είχα την ευλογία να υπάρξω κι εγώ σε αυτόν.

ΚΥΔΩΝ - CreteDoc - Ειδήσεις, Νέα, Επικαιρότητα - Κρήτη, Ηράκλειο ...

Λύπη για τα πολλά “γιατί”. Για το άδοξο αλλά πλήρως αναμενόμενο φινάλε, για την στρατιά ανέργων, που ευτυχώς εδώ που τα λέμε οι περισσότεροι, όλο και κάπου βρήκαν να απασχοληθούν.

Οι καλοί άλλωστε, ακόμη κι αν αναγκαστούν λόγω συνθηκών να αλλάξουν “επαγγελματικό” αντικείμενο, δεν χάνονται! Αλλά και για εκείνη την πολλή μεγάλη “οικογένεια” που τόσα περάσαμε μαζί αλλά τελικά, κόντρα στα μεγάλα λόγια που ειπώθηκαν τότε στους διαδρόμους του καναλιού, σκορπίσαμε λες και δεν περάσαμε μια ολόκληρη ζωή μαζί!

Η Τηλεόραση Κύδων “βάφτηκε” μαύρη αλλά η ανάμνηση της, πάντα, σε όλους αυτούς που αποτέλεσαν την “ψυχή” της όλα αυτά τα χρόνια, θα παραμένει “ζωντανή” και πολύχρωμη μέσα στις καρδιές μας.

Τέσσερα πλέον χρόνια μετά το λουκέτο, ελάχιστη σημασία έχει να κάνουμε οποιαδήποτε αναφορά στο τι “έφταιξε” ή στο ποιοι οδήγησαν το ιστορικό κανάλι της Κρήτης, στο “μαύρο”. Αυτό που πραγματικά έχει τεράστια αξία είναι τα μέλη της οικογένειας της τηλεόρασης Κύδων, να πούμε ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για ότι ζήσαμε, στο… δεύτερο σπίτι μας!

Υ.Γ

Χρησιμοποίησα το ίδιο κείμενο όχι γιατί βαριόμουνα να γράψω ένα νέο, πολύ απλά γιατί με αντιπροσωπεύει 100%. Είναι η δική μου ανάμνηση γι’ αυτά τα 12 περίπου χρόνια που έζησα εκεί…

                                           Φιλικά και Πάντα Καλοπροαίρετα

                                                Ο “Κύριος Έπαρχος”

                                   Για την υπογραφή… Θανάσης Παινεσάκης