Τελευταίες προετοιμασίες για το άνοιγμα της εστίασης: «Τρέχουν» να προλάβουν οι καταστηματάρχες (Pics)

Τις τελευταίες προετοιμασίες κάνουν οι επιχειρηματίες στον κλάδο της εστίασης καθώς τη Δευτέρα ανοίγουν εστιατόρια, μπαρ, ταχυφαγεία και καφετέριες.

Οι καταστηματάρχες «τρέχουν να προλάβουν» καθώς πρέπει να ετοιμάσουν τα μαγαζιά τους βάσει των νέων αυστηρών κανονισμών που προβλέπονται για το άνοιγμα της εστίασης.

candia

Αυστηροί κανόνες για το άνοιγμα της εστίασης

Σύμφωνα με τις κυβερνητικές αποφάσεις, στα μπαρ, στα καφέ, στα εστιατόρια και τα ταχυφαγεία θα επιτρέπεται ένας πελάτης ανά 2 τ.μ., ενώ σε κάθε τραπέζι θα κάθονται έως έξι άτομα, εκτός αν πρόκειται για περίπτωση οικογένειας με ανήλικα τέκνα.

Επιπλέον, η χρήση της μάσκας από το προσωπικό καταστημάτων εστίασης είναι υποχρεωτική, ενώ για τους πελάτες υφίσταται απλή σύσταση (για τις μάσκες).

Οι καταστηματάρχες τις τελευταίες ημέρες προσπαθούν να ρυθμίσουν τον χώρο των τραπεζοκαθισμάτων, που πλέον θα πρέπει να είναι τοποθετημένα με πολύ συγκεκριμένες αποστάσεις.

Πλήρως αλλαγμένα αναμένεται να είναι και τα ταμεία, τα σημεία παράδοσης take-away και οι τουαλέτες των καταστημάτων.

Σε όλα τα προαναφερθέντα σημεία πρέπει να υπάρχουν αντισηπτικά, ενώ αποτελεί υποχρέωση των καταστημάτων να τα απολυμαίνουν συστηματικά.

Έλεγχοι από την αστυνομία στην Πλατεία Αυδή

Με αφορμή την επανεκκίνηση του κλάδου της εστίασης, ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων δημοσιοποίησε έναν εκτενή οδηγό για τους εργοδότες, τους εργαζόμενους, τους πελάτες, για τα τρόφιμα και τους ενδεδειγμένους κανόνες λειτουργίας.

Τέλος, σημειώνεται, ότι σύμφωνα με όσα δήλωσε σήμερα ο Ν. Παπαθανάσης, το πρώτο δεκαπενθήμερο Ιουνίου αναμένεται να ανοίξουν και οι εσωτερικοί χώροι στα καταστήματα εστίασης.

Πηγή: iefimerida.gr