Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων: Οι μέτοχοι δεν λύγισαν στα δύσκολα και η Τράπεζα κέρδισε την… εμπιστοσύνη!

Βήματα σταθερότητας, μετά τους μακροχρόνιους κλυδωνισμούς που προκάλεσε στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα η κρίση, πραγματοποιεί η Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων, με στρατηγικό πρωταγωνιστή αυτής της “συνολικής” προσπάθειας των ανθρώπων της, τον πρόεδρο του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος, Μιχάλη Μαρακάκη.

Ο έμπειρος τραπεζίτης, με τις δικές του μεθοδικές κινήσεις, κατάφερε να κρατήσει την τράπεζα “ζωντανή”, σ’ ένα περιβάλλον που θύμιζε κινούμενη άμμο, με τις ραγδαίες μεταβολές, να δημιουργούν διαρκώς νέα δεδομένα, ακόμα και για τους κραταιούς του χώρου.

Η Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων, στάθηκε όρθια, χωρίς τα περίφημα δις που βάρυναν τους Έλληνες φορολογούμενους, για την αναχρηματοδότηση των συστημικών τραπεζών και παρά τις σημαντικές απώλειες που είχε υποστεί, κατόρθωσε να ανακτήσει το σημαντικότερο συγκριτικό της πλεονέκτημα: την εμπιστοσύνη των πελατών της.

Στη διάρκεια της πρόσφατης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της, έγινε μεταξύ άλλων γνωστό ότι κατά το περασμένο έτος η Τράπεζα παρουσίασε τριπλασιασμό των κερδών της και αύξηση κατά 20% των καταθέσεων.

Η αύξηση των καταθέσεων αντανακλά, σύμφωνα με τον κ. Μαρακάκη, «αφ’ ενός τη βελτίωση του οικονομικού κλίματος και αφ’ ετέρου τη μερική αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα και τη συνεπακόλουθη επιστροφή των καταθέσεων».

Η Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων ως εκ τούτου δείχνει πως διαθέτει δυναμική και στέρεες βάσεις. Μέσα στο οικονομικό έτος που διανύει δε, ετοιμάζει – όπως λένε οι πληροφορίες μας – μια σειρά από προϊόντα και υπηρεσίες, με τα οποία θα εισέλθει στη νέα της εποχή με “στροφή” στις νέες τεχνολογίες, αλλάζοντας τα δεδομένα στον “συνεταιριστικό τραπεζικό χάρτη”.

Το οικοδόμημα της, που παρά τις Κασσάνδρες  που προέβλεπαν άλλα, άντεξε κρατώντας στο ακέραιο το έμψυχο δυναμικό της και συνεχίζοντας, ακόμη και στην εξαιρετικά δύσκολη περίοδο που προηγήθηκε, να παρέχει – στο μέτρο του δυνατού – ρευστότητα, στην τοπική οικονομία, την ώρα που οι… κάνουλες, ήταν κλειστές.

Οι πελάτες – μέτοχοι της απέδειξαν από την πλευρά τους, πως παραμένουν πιστοί στον στρατηγικό σκοπό της Τράπεζας στηρίζοντας της ακόμη και στις δύσκολες στιγμές που υπήρξαν τα προηγούμενα χρόνια.

Με δεδομένη την αναγκαιότητα ύπαρξη της, με τις χιλιάδες οικογένειες στα Χανιά που στηρίζονται στην λειτουργία της ίδιας αλλά και των εταιριών του ομίλου της, η Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων δηλώνει δυναμικά παρούσα και συνεχίζει την δύσκολη αλλά ανοδική πορεία της, στηριζόμενη πάντα στις δικές της δυνάμεις και στους χιλιάδες μετόχους της, οι οποίοι δεν λύγισαν στα δύσκολα.

  Φιλικά και Πάντα Καλοπροαίρετα 

                                                        “Ο Κύριος Έπαρχος”