Συγκέντρωση της ΚΕΕΡΦΑ Χανίων την Τετάρτη στην Αγορά

Η ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ Χανίων

To κλείσιμο των κεντρικών γραφείων-Κομαντατούρ της Χρυσής Αυγής, νίκη του αντιφασιστικού κινήματος – Όλοι/ες στις αντιφασιστικές κινητοποιήσεις στις 18/9

Χανιά – Πλατεία Αγοράς 7μμ

Χαιρόμαστε για το κλείσιμο των κεντρικών γραφείων των ναζί της Χρυσής Αυγής στη Μεσογείων. Είναι μια νίκη των χιλιάδων αγωνιστών και αγωνιστριών του αντιφασιστικού κινήματος που οδήγησαν σε πλήρη απομόνωση την Χρυσή Αυγή με τις διαρκείς και επίμονες κινητοποιήσεις. Ακριβώς όπως είχαν κλείσει και τα γραφεία-ορμητήρια τόσων ρατσιστικών και φασιστικών επιθέσεων στην υπόλοιπη Ελλάδα  και στα Χανιά, για δύο φορές!

Η εκλογική ήττα της Χρυσής Αυγής έκλεισε πλήρως την νόμιμη κάνουλα χρηματοδότησης των γραφείων-ορμητηρίων της ναζιστικής συμμορίας και έτσι ο φύρερ Μιχαλολιάκος παρέδωσε το κτίριο. Ήταν το ορμητήριο από όπου οργάνωσαν την δολοφονική επίθεση κατά του φοιτητή Αλέξη Λάζαρη πριν από δύο χρόνια.

Έξι χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, η Χρυσή Αυγή έχασε πολλά γραφεία-ορμητήρια και τώρα χάνει τα κεντρικά της. Είναι λόγος να κλιμακώσουμε τη δράση μας για να τους διαλύσουμε μια για πάντα, για να μην έχουν ούτε ενα ορμητήριο για δολοφονικές επιθέσεις.

Είναι πρόκληση, η κυβέρνηση της ΝΔ να εξακολουθεί να της παρέχει ασυλία και κάλυψη από την Αστυνομία για να ξαναβγαίνει στο δρόμο όπως έγινε στη Θεσσαλονίκη στη ΔΕΘ. Είναι η ίδια η κυβέρνηση που με τις ρατσιστικές επιθέσεις που ξεδιπλώνει κατά των προσφύγων ανοίγει το δρόμο στους Βελόπουλους και τους Μιχαλολιάκους. Είναι η ΕΕ που διορίζει επίτροπο τον Μαργαρίτη Σχοινά για την “προστασία του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής” που πριμοδοτεί την ακροδεξιά ατζέντα. Γι’ αυτο κανένας εφησυχασμός απέναντι στην φασιστική απειλή.

Την Τετάρτη 18 Σεπτέμβρη στις 7μμ,  όλοι και όλες μαζι ενωμένοι, κατεβαίνουνε στην πλατεία Αγοράς και απαιτούμε να μπουν στη φυλακή οι νεοναζί, να ανοίξουν τα σύνορα και οι πόλεις για τους πρόσφυγες.

Και τη μέρα της απολογίας του Μιχαλολιάκου στη δίκη της Χρυσής Αυγής προχωράμε σε  αποφάσεις συνδικάτων και φοιτητικών συλλόγων και με απεργίες και καταλήψεις διαδηλώνουμε μαζικά στα δικαστήρια για να ακουστεί ηχηρά η φωνής: επιτέλους κλείστε τους ναζί  φυλακή!

H καταδίκη του Ιωάννη Λαγού, ευρωβουλευτή της Χρυσής Αυγής και Νικόλαου Μίχου, πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής καθώς και άλλων πέντε κατηγορούμενων για την κεντρικά οργανωμένη επίθεση του τάγματος εφόδου των νεοναζί, στις 10 Ιούλη του 2013, στο κοινωνικό χώρο Συνεργείο της Ηλιούπολης δείχνει πόσο είναι αναγκαίο να ολοκληρωθεί η μεγάλη δίκη της Χρυσής Αυγής και να πάνε φυλακή όλοι οι οργανωτές των δολοφονικών επιθέσεων για τις οποίες η Αστυνομία παρείχε κάλυψη και ασυλία.

 

Ταυτόχρονα αποτελεί και μήνυμα-κόλαφο προς την κυβέρνηση της ΝΔ για την κάλυψη που δίνει η Αστυνομία στη δράση των φασιστών, όπως έγινε στη Θεσσαλονίκη στη διάρκεια των κινητοποιήσεων για την ΔΕΘ, αλλά και με το άνοιγμα του δρόμου για να είναι οι χρυσαυγίτες, μέλη στις επιτροπές του Δήμου της Αθήνας με τις εγκυκλίους του Θεοδωρικάκου. Ακόμη και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έτρεξε να προδικάσει την αθώωση του Λαγού και του Μίχου ως αυτονόητη συνέπεια των αλλαγών στο Ποινικό Κώδικα, παρεμβαίνοντας ωμά στη δικαστική διαδικασία και αναδεικνύοντας ως μονόδρομο την υιοθέτηση της απαράδεκτης εισαγγελικής πρότασης για αθώωση των νεοναζί.

Η ΚΕΕΡΦΑ καλεί σε μαζική συμμετοχή στα αντιφασιστικά συλλαλητήρια στα 6 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, την Τετάρτη 18 Σεπτέμβρη, στις 5.30μμ, στο Κερατσίνι και ακόμη σε: Θεσσαλονίκη- Καμάρα 6μμ, Γιάννενα-Περιφέρεια 6μμ, Χανιά- Πλατεία Αγοράς 7μμ, Ηράκλειο-Λιοντάρια 7μμ, Πάτρα-Πλ.Γεωργίου 6μμ, Βόλος-Πλατεία Ελευθερίας 7μμ, Ξάνθη-Κεντρική Πλατεία 6μμ. Με σύνθημα “στη φυλακή οι νεοναζί, καλοδεχούμενοι οι πρόσφυγες, όχι στα ρατσιστικά μέτρα της ΝΔ και της ΕΕ”

Η ΚΕΕΡΦΑ στηρίζει την πανευρωπαϊκή καμπάνια για να καταργηθεί ο απαράδεκτος χαρακτηρισμός του χαρτοφυλακίου του Μαργαρίτη Σχοινά ως αντιπρόεδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής της ΕΕ “για την προστασία του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής” γιατί υιοθετεί την ακραία ρατσιστική ατζέντα των φασιστικών και ακροδεξιών κομμάτων. Ταυτόχρονα καλεί σε δυνάμωμα του αγώνα ενάντια στη ρατσιστική ατζέντα της κυβέρνησης Μητσοτάκη με τα μέτρα του ΚΥΣΕΑ, τις επιχειρήσεις σκούπα, τα νέα στρατόπεδα συγκέντρωσης και τον αποκλεισμό των προσφυγόπουλων από τα σχολεία.

ΚΕΕΡΦΑ ΧΑΝΙΩΝ

17.9.2019