Αρχική Κρήτη Στη Βουλή οι αποζημιώσεις των παραγωγών ντομάτας στην Κρήτη εξαιτίας του “Τούτα”

Στη Βουλή οι αποζημιώσεις των παραγωγών ντομάτας στην Κρήτη εξαιτίας του “Τούτα”

Στην ερώτησή τους οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αφού παραθέτουν κάποια ποσοτικά στοιχεία από τις θερμοκηπιακές καλλιέργειες στην Κρήτη, που τονίζουν τη σημαντικότητα του κλάδου για την τοπική οικονομία, αναφέρονται στο καταστροφικό για την αγροτική παραγωγή έντομο (Tuta Absoluta) και την φετινή επίθεσή του στις τοματοκαλλιέργειες του νησιού, που έπληξαν σημαντικά την παραγωγή στις περιοχές μεγάλης συγκέντρωσης θερμοκηπίων όπως στην Κουντούρα Χανίων, τη Μεσαρά Ηρακλείου και την Ιεράπετρα Λασιθίου.

Ακολούθως, οι ερωτώντες Βουλευτές αναφέρονται στα αιτήματα των παραγωγών για αποζημιώσεις, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι…: «παρόλο που οι τοματοπαραγωγοί είχαν το χρονικό περιθώριο 3-4 μηνών να καταθέσουν αιτήματα αποζημιώσεων στις αρμόδιες υπηρεσίες, ένα μεγάλο τμήμα τους, όπως για παράδειγμα ο Αγροτικός Σύλλογος Τυμπακίου, έστειλε το σχετικό αίτημα προς τον αρμόδιο Υπουργό Α.Α.Τ. κ. Αραχωβίτη για αποζημίωση μέσω του ειδικού λογαριασμού «Deminimis», μόλις μία (1) εβδομάδα πριν τις ήδη από καιρό προκηρυγμένες εθνικές εκλογές.

candia

Είναι προφανές ότι μερίδα αγροτοσυνδικαλιστών επιχείρησε με αυτόν τον τρόπο να εκθέσει στα μάτια των καλλιεργητών την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και τον Υπουργό, αφού εκ των πραγμάτων αυτός δεν θα είχε τον χρόνο να ανταποκριθεί».