Στη Διεύθυνση Πρασίνου και στη ΔΕΔΙΣΑ ο Γιάννης Σαρρής

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση:

Δυο δημοτικές υπηρεσίες με σημαντική για την πόλη λειτουργία και προσφορά, τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος, Πρασίνου και Καθαριότητας και τη Διαδημοτική Επιχείρηση Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΔΕΔΙΣΑ), επισκέφτηκαν ο υποψήφιος δήμαρχος Χανίων Γιάννης Σαρρής και υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι της Πρωτοβουλίας Πολιτών – Πρώτα ο Άνθρωπος. Υπηρεσίες με καίρια αρμοδιότητα σε τομείς που καθορίζουν την εικόνα της πόλης, την υγιεινή και την αισθητική που μας περιβάλλει.

Η Διεύθυνση Περιβάλλοντος, Πρασίνου και Καθαριότητας αποτελεί τη μεγαλύτερη διεύθυνση του Δήμου Χανίων και παράλληλα κινδυνεύει να είναι η Διεύθυνση με τα μεγαλύτερη προβλήματα. Οι σημαντικές ελλείψεις σε προσωπικό και προϊσταμένους, αλλά και η πολυδιάσπαση της Διεύθυνσης σε διαφορετικούς χώρους έχει οδηγήσει τους υφιστάμενους υπαλλήλους σε οριακό σημείο. Την ίδια στιγμή η νυν δημοτική αρχή  έχει επιλέξει να απασχολεί εργαζόμενους με εργολαβία στον τομέα της καθαριότητας, πρακτική που υπάρχει η δυνατότητα να αποφευχθεί, βάζει σε κίνδυνο τα εργασιακά δικαιώματα και με την οποία διαφωνούμε. Ο πεπαλαιωμένος στόλος και η γραφειοκρατία που εμποδίζει την έγκαιρη παραλαβή νέων οχημάτων/μηχανημάτων ή την ταχεία επιδιόρθωση τετριμμένων βλαβών, όχι μόνο δυσχεραίνει το έργο των εργαζομένων, αλλά συχνά βάζει σε κίνδυνο και τη ζωή τους.

candia

Από την άλλη, το έλλειμμα μελετών ή η μη συμμόρφωση στα αποτελέσματα των μελετών που εκπονούνται, οδηγούν αφενός στο φαινόμενο το πράσινο να βαίνει μειούμενο στην πόλη μας, αφετέρου σε φαινόμενα όπως αυτό του πάρκου στην οδό Γιαμπουδάκη, που καταστράφηκε λίγο μετά τα εγκαίνια του. Καινούργια έργα παραδίδονται με παντελή απουσία πρασίνου ή δέντρα κόβονται κατά βούληση από ιδιώτες.

Αξίζουν θερμές ευχαριστίες στους εργαζόμενους της Διεύθυνσης για τη σημαντική προσπάθεια που καταβάλουν για την όσο το δυνατόν ομαλή λειτουργία της Διεύθυνσης.

Παράλληλα, σε πολύ θερμό κλίμα συζήτησαν ο Γιάννης Σαρρής και οι υποψήφιοι της δημοτικής κίνησης για τις δραστηριότητες, τους στόχους και τα προβλήματα της ΔΕΔΙΣΑ με τον διευθυντή, τους προϊστάμενους των υπηρεσιών και τον διευθύνοντα σύμβουλο. Επαναλαμβάνουμε και από εδώ, με την αφορμή αυτής της επίσκεψης, την αμέριστη στήριξη σε μια υπηρεσία στολίδι για το Δήμο μας, συμφωνoύμε για την ανάγκη εφαρμογής του διαχωρισμού των απορριμμάτων στην πηγή και εκφράζουμε τη διαφωνία μας για την πολιτική επιλογή να συνεχιστεί η επιλογή της εργολαβίας που απασχολεί 120 εργαζόμενους.