ΣΟΚ και δέος από το πόρισμα για τα σχολεία στην Κίσσαμο! Ακατάλληλα επτά κτήρια του συγκροτήματος…

Πηγή Φωτογραφίας: sadentrepese.blogspot.com

Το πόρισμα της ΚΤΥΠ Α.Ε. με το οποίο χαρακτηρίζονται επικίνδυνα ούτε λίγα αλλά ούτε και… πολλά, επτά σχολικά κτήρια στο δήμο Κισσάμου, φέρνει στην δημοσιότητα το sadentrepese.blogspot.com

Το έγγραφο προκαλεί αν μη τι άλλο σοκ και δέος  και αποτέλεσε την βασική αιτία για τη δημοτική αρχή, στο να προχωρήσει στη λήψη απόφασης για την προσωρινή αναστολή των μαθημάτων στο σχολικό συγκρότημα του ΓΕΛ και ΕΠΑΛ Κισσάμου.

Το sadentrepese.blogspot.com  αναφέρει χαρακτηριστικά:

Τα 7 κτήρια των Λυκείων έχουν κριθεί και τα 7 ακατάλληλα με βαθμό Γ (4 κτήρια) και Δ (3 κτήρια). Εκτεταμένες και βαριές βλάβες αναφέρει το σκεπτικό των μηχανικών της ΚΤΥΠ Α.Ε που το παραπέμπει και σε δευτεροβάθμιο έλεγχο αν και δεν έχει σημασία αυτό αφού πλέον με απόφαση του ο Δήμος θα κλείσει το σχολικό συγκρότημα έως ότου επισκευαστεί.
Το κακό στην υπόθεση μπορεί να είναι ότι τα σχολεία είναι ακατάλληλα, αλλά η αλήθεια είναι ότι θα περιμέναμε να ήταν κατεδαφιστέα γιατί μόνο σε αυτήν την περίπτωση θα βλέπαμε σύντομα ένα νέο… Λύκειο. Τώρα θα περιμένουμε να το επισκευάσουν για να μπουν ξανά τα παιδιά μέσα … καλό Μάη του 2022.

Για την ιστορία βαθμό Δ πήραν, που σημαίνει ότι υπάρχουν βαριές ζημιές (χιαστί ρηγματώσεις), τα κτήρια 2 -5-7 οπού το 2 είναι τα αποδυτήρια το 5 τα εργαστήρια και 7 όλο το Γενικό Λύκειο που είναι διώροφο!!

Τέλος η πολιτικός μηχανικός που έκανε την αυτοψία και σύνταξε την έκθεση αναφέρει…
Το κτήριο δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ώσπου να επισκευαστεί και προτείνει να γίνουν άμεσες ενέργειες για την απομάκρυνση των μαθητών καθώς το κτήριο παρουσιάζει τρωτότητα σε μελλοντική σεισμική δόνηση.

Υπενθυμίζεται πως μετά τις τελευταίες εξελίξεις, υπήρξε αντίδραση από την πλευρά του υφυπουργού Παιδείας Βασίλη Διγαλάκη και την ερχόμενη Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί έκτακτη σύσκεψη για το θέμα στο Υπουργείο.