Σημαντικά ερευνητικά έργα και δράσεις για την Γαλάζια ανάπτυξη στην Κρήτη

Ημερίδα στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου στο πλαίσιο φιλοξενίας του ευρωπαϊκού προγράμματος SOCLIMPACT

 

Με ανοικτή στο κοινό ημερίδα, ολοκληρώνεται αύριο Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019, το τετραήμερο για τη Γαλάζια Ανάπτυξη που διοργανώνει η Περιφέρεια Κρήτης, φιλοξενώντας τις εργασίες του ευρωπαϊκού προγράμματος SOCLIMPACT.

candia

Η ημερίδα θα ξεκινήσει θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου, θα ξεκινήσει στις 9:30 το πρωί και χαρακτηρίζεται από τη συμμετοχή ερευνητών του Πανεπιστημίου και του Πολυτεχνείου Κρήτης καθώς και των ΕΛΚΕΘΕ, ΙΤΕ, ΟΑΚ, ΚΑΠΕ και εκπροσώπων φορέων.

Το εξαιρετικά ενδιαφέρον στοιχείο της ημερίδας θα είναι οι ειδικές αναφορές στην Κρήτη, και στην αξιοποίηση των αποτελεσμάτων τρεχόντων και μελλοντικών ευρωπαϊκών προγραμμάτων, για την ώθηση της Γαλάζιας Οικονομίας στο νησί.

Προσκεκλημένος ομιλητής είναι ο Καθηγητής Ι. Καρακάσης, Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων Πανεπιστημίου Κρήτης που θα μιλήσει με θέμα «η θάλασσα: πόροι και περιβάλλον σε έναν κόσμο που αλλάζει».

Η πρώτη ενότητα της ημερίδας θα έχει ως επίκεντρο τη Γαλάζια Ανάπτυξη και την οικονομία, με αναφορά στις πολιτικές και στρατηγικές προοπτικές στη Μεσόγειο και θα ξεκινήσει λίγο μετά τις 10 το πρωί, ενώ στη δεύτερη ενότητα θα ακολουθήσουν 17 παρουσιάσεις για την ερευνητική δράση που έχει αναπτυχθεί στην Κρήτη στον τομέα της Γαλάζιας οικονομίας καθώς και στα αποτελέσματα των ευρωπαϊκών έργων και δράσεων.

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του έργου SOCLIMPACT

Ολοκληρώθηκαν σήμερα οι εργασίες του ευρωπαϊκού προγράμματος SOCLIMPACT που φιλοξενεί η Περιφέρεια Κρήτης , δίνοντας έμφαση στις προκλήσεις και κινδύνους που αντιμετωπίζουν τα Ευρωπαϊκά Νησιά από την Κλιματική Αλλαγή. Το τρέχον διάστημα, πραγματοποιείται έρευνα στην Κρήτη, Κορσική, Κύπρο, Βαλεαρίδες, Σαρδηνία, Μάλτα, Κανάρια Νησιά, Αζόρες, Μαδέιρα, νησιά Βαλτικής και Γαλλικές Αντίλες, για τους τομείς υδατοκαλλιεργειών, αλιείας, τουρισμού και ενέργειας.