Σφίγγει ο κλοιός των ερευνών για τον φονιά (ή τους φονιάδες) της καθηγήτριας – Συνεχίζονται οι στοχευμένες προσαγωγές “κατεχάρηδων” υπόπτων

Σφίγγει ο κλοιός των ερευνών των Αρχών της Κρήτης για την εξιχνίαση της άγριας δολοφονίας της 60χρονης Αμερικανίδας βιολόγου Suzanne Eaton.

Από την πρώτη στιγμή οι αστυνομικοί έχουν δύο δεδομένα, που προκύπτουν από στοιχεία τα οποία συνέλεξαν, την πρώτη ημέρα κιόλας ερευνών, όταν εντοπίστηκε η σορός της Αμερικανίδας βιολόγου, σε σπηλιά στην περιοχή του Πλατανιά, περίπου 10 χλμ. πιο μακριά από εκεί που αρχικά εξαφανίστηκε.

Το πρώτο είναι ότι η Suzanne Eaton δολοφονήθηκε σε μικρή απόσταση από το Κολυμπάρι απ’ όπου ξεκίνησε την πεζοπορία της και το δεύτερο πως μεταφέρθηκε από τον δράστη ή τους δράστες στην σπηλιά που τυχαία εντοπίστηκε, κάτι που δείχνει ότι γνώριζε ή γνώριζαν άριστα το σημείο.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Χανίων δεν περίμεναν καν την επιβεβαίωση ότι είχαν να κάνουν με ένα ειδεχθές έγκλημα.

Για αυτόν τον λόγο άρχισαν από την πρώτη ημέρα εντοπίστηκε, να κάνουν στοχευμένες προσαγωγές υπόπτων, που συνεχίζονται, από τους οποίους έχουν λάβει γενετικό υλικό και αναμένεται η τυχόν ταυτοποίησή τους με τα υλικά που συνέλεξαν οι ιατροδικαστές από το τα ρούχα και το σώμα της 60χρονης.

Επίσης, έχουν συλλεχθεί βιντεοληπτικά υλικά από κάμερες ασφαλείας από διάφορα σημεία που ελέγχονται.

Η γυναίκα σύμφωνα με το πόρισμα της νεκροτομής έφερε αρκετά χτυπήματα στα πλευρά τα οποία όμως δεν επέφεραν τον θάνατό της αλλά πιθανόν ο δράστης ή οι δράστες της τα προκάλεσαν για να την ακινητοποιήσουν. Ο θάνατός της ήταν ασφυκτικός με τον δράστη πιθανόν να την έκλεισε το στόμα και την μύτη με τα χέρια του.

Το ενδεχόμενο του βιασμού μένει ανοιχτό, καθώς είναι το μόνο κίνητρο που θα μπορούσε να υπάρχει για ένα τόσο άγριο έγκλημα αφού πάνω της δεν είχε τίποτα αξίας, ώστε να έπεφτε τυχόν θύμα ληστείας. Λόγω της αποσύνθεσης όμως δεν μπορούσαν να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα και έτσι λήφθηκε υλικό για να ελεγχθεί εργαστηριακά, τα αποτελέσματα του οποίου αναμένονται σε μία εβδομάδα.

Πηγή: anikolouli.gr