Σε καλή κατάσταση ο 65χρονος με Κορωνοϊό στα Χανιά – Ήρθε από Αθήνα για να μπει σε καραντίνα

Από την Αθήνα και όχι από τα Χανιά κατάγεται ο 65χρονος ο οποίος διαπιστώθηκε ότι έχει προσβληθεί από Κορωνοϊό και αποτελεί ουσιαστικά το πρώτο κρούσμα στο νομό.

Ο ασθενής διατηρεί εξοχικό σε περιοχή του νομού Χανίων όπου αποφάσισε να μεταβεί προκειμένου να περάσει την απαραίτητη καραντίνα των 14 ημερών αφού λίγες μέρες πριν είχε επιστρέψει από ταξίδι στην Αγγλία.

Από εκεί είχε γυρίσει στις 18 Μαρτίου και αμέσως μετέβη στα Χανιά για να μείνει σε καραντίνα όπως προβλέπει το πρωτόκολλο και οι οδηγίες των υγειονομικών αρχών για όσους επιστρέφουν από χώρες όπου η επιδημία βρίσκεται σε έξαρση.

candia

Το διάστημα που βρίσκεται στα Χανιά παρουσίασε συμπτώματα Κορωνοιού και αφού ενημέρωσε τον ΕΟΔΥ υπεβλήθη σε τεστ σε ιδιωτική κλινική. Το αποτέλεσμα ήταν θετικό με  πορεία της υγείας του πάντως να είναι πολύ καλή και τα συμπτώματα να παραμένουν ήπια.

Προς το παρών δεν συντρέχει κανένας λόγος νοσηλείας του στο Νοσοκομείο Χανίων και παραμένει απομονωμένος στην οικεία του όπου ακολουθεί τις οδηγίες που του έχουν δοθεί από τους γιατρούς.

Την ίδια στιγμή έχει ξεκινήσει η ιχνηλάτηση των επαφών του ασθενή από τις υπηρεσίες της Πολιτικής Προστασίας.

Ο 65χρονος είναι ουσιαστικά το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στο νομό Χανίων, καθώς ο Μαροκινός στρατιωτικός που είχε διαμείνει για μερικές μέρες στα Χανιά και αποδείχθηκε επίσης θετικός όταν επέστρεψε στην πατρίδα του, παραμένει άγνωστο αν είχε νοσήσει το διάστημα που ήταν στην Κρήτη.