Σε επιφυλακή η ΕΛ.ΑΣ. για την επέτειο Γρηγορόπουλου – Αυξημένα μέτρα και στην Κρήτη

Δέκα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τον θάνατο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και όπως κάθε χρόνο στις 6 Δεκεμβρίου, θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις μνήμης.

Arxontakis

Τα μέτρα ασφαλείας που θα εφαρμοστούν θα είναι δρακόντεια, ενώ θα υπάρξουν και αυξημένες αστυνομικές δυνάμεις σε αστυνομικά τμήματα και κτίρια, όπου στεγάζονται κρατικές υπηρεσίες.Στα μέτρα που θα ληφθούν στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας πρόκειται να συμμετέχουν περισσότεροι από 5.000 αστυνομικοί.

Πορείες και συλλαλητήρια θα γίνουν και στην Κρήτη. Στα Χανιά το ραντεβού έχει δοθεί στις 6.00 το απόγευμα στην Πλατεία Δημοτικής αγοράς, ενώ στο Ηράκλειο θα γίνει την ίδια ώρα στα Λιοντάρια.

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

Μέτρα ανάλογα με αυτά του Πολυτεχνείου θα υπάρξουν σήμερα στο κέντρο της Αθήνας, με τους αστυνομικούς που θα βρεθούν στο κέντρο της πόλης να ξεπερνούν τους 5.000.

Επίσης, πολλοί «μυστικοί» αστυνομικοί θα βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή του Εξαρχείων και του Πολυτεχνείου, με σκοπό να παρατηρούν κινήσεις διαφόρων ατόμων έξω από κτίρια που τελούν από κατάληψη,

Παράλληλα, πτήσεις πάνω από το κέντρο της Αθήνας θα πραγματοποιούν το ελικόπτερο της Αστυνομίας και τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, τα οποία θα δίνουν τη «γενική εικόνα» της πόλης καθόλη τη διάρκεια της ημέρας.

Τέλος, το ειδικό υδροφόρο όχημα της ΕΛ.ΑΣ., ο Αίαντας, που έκανε την εμφάνισή του στα επεισόδια του Πολυτεχνείου, θα βρίσκεται και πάλι σε κοντινή απόσταση από τα Εξάρχεια και θα επέμβει, αν κριθεί αναγκαίο.

Το ειδικό υδροφόρο όχημα της ΕΛ.ΑΣ.Το ειδικό υδροφόρο όχημα της ΕΛ.ΑΣ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα «προληπτικά μέτρα» της Αστυνομίας περιλαμβάνονται για ακόμη μία χρονιά και οι έρευνες για τον εντοπισμό «καβαντζών». Σημείων δηλαδή που οι αντιεξουσιαστές μπορεί να κρύψουν πολεμοφόδια όπως μολότοφ, πέτρες, βεγγαλικά, σφυριά αλλά και φωτοβολίδες ευθείας βολής.

Τα μέτρα στην Κρήτη

Αυξημένα είναι  τα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ. και στην Κρήτη με εκατοντάδες αστυνομικούς να βρίσκονται σε επιφυλακή.

Από χθες το βράδυ το σύνολο του αστυνομικού προσωπικού του νησιού βρίσκεται  επί… ποδός προκειμένου να περιφρουρηθούν συγκεκριμένοι στόχοι, αλλά και να αποφευχθούν έκτροπα και επεισόδια κατά τη διάρκεια των συγκεντρώσεων.