“Βόμβα” στην ΥΠΕ Κρήτης! Παραιτήθηκε Υποδιοικητής μετά από 4 μήνες – Όλο το παρασκήνιο

Παραιτήθηκε ο υποδιοικητής της 7ης ΥΠΕ Χάρης Λυδάκης! Όλο το παρασκήνιο

Μόνο λίγους μήνες μετά την τοποθέτησή του, ο υποδιοικητής της 7ης ΥΠΕ Χάρης Λυδάκης έθεσε την παραίτησή του επικαλούμενος προσωπικούς λόγους όπως μεταδίδει κατά αποκλειστικότητα το πάντα έγκυρο σε θέματα υγείας HealthReport.gr.

Το παρασκήνιο

Όμως σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr, η πραγματική αιτία πίσω από από αυτή την πρώτη παραίτηση σε ΥΠΕ έχει να κάνει με το γεγονός ότι επί της ουσίας δεν είχε κανένα ουσιαστικό αντικείμενο.

Αξιοσημείωτο είναι ότι οι Υποδιοικητές (δύο σε κάθε Περιφέρεια) δεν έχουν τη δυνατότητα να υπογράφουν μεγάλες αποφάσεις, αφού ο ρόλος τους τους είναι κυρίως εισηγητικός.

Έτσι όλα είναι στα χέρια του Διοικητή της ΥΠΕ, ενώ οι Υποδιοικητές περιορίζονται χωρίς ουσιαστικές αρμοδιότητες, σε μερικές περιοδείες στα νοσοκομεία και στις Μονάδες Υγείας.

Υπενθυμίζεται ότι δεύτερος υποδιοικητής είναι ο Δημήτρης Αγαπίου από τα Χανιά. Αμφότεροι είχαν αναλάβει στα μέσα του περασμένου Οκτωβρίου. 

Ποιος είναι ο Χάρης Λυδάκης

Ο κος Χαράλαμπος Λυδάκης είναι 57 ετών και είναι Παθολόγος, Προϊστάμενος Διευθυντής της Β΄ Παθολογικής κλινικής του Βενιζελείου Νοσοκομείου Ηρακλείου επί εξαετία. Έχει διατελέσει στο παρελθόν Προϊστάμενος Διευθυντής του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών.

Αποφοίτησε από την Βαρβάκειο Σχολή των Αθηνών, σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών (πτυχίο 1985).

Έλαβε την ειδικότητα της Παθολογίας (1996) από το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών και είναι κάτοχος Διδακτορικού διπλώματος στην Υπέρταση (Πανεπιστήμιο Αθηνών 1996)

Έχει πιστοποιημένη εξειδίκευση στην Υπέρταση (European Hypertension Specialist). Eχει μετεκπαιδευθεί στο University of Birmingham – Department of Medicine, England (1997), και στο PennState University, Department of Cardiology, Hershey, Pennsylvania, USA (2006) στο χώρο της Υπέρτασης – καρδιαγγειακών νοσημάτων.

Διαθέτει σημαντικό ερευνητικό έργο δημοσιευμένο στη διεθνή βιβλιογραφία (38 διεθνείς δημοσιεύσεις – 180 ανακοινώσεις σε διεθνή και Ελληνικά Συνέδρια, πολλές εκπαιδευτικές ομιλίες).

πληροφορίες: healthreport.gr